© Gündem Aksaray 2021

Ağaçören’de 3 Defineciyi Jandarma Yakaladı

Aksaray’da kaçak kazı yaptığı tespit edilen 3 şüpheli jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonla suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Aksaray’da kaçak kazı yaptığı tespit edilen 3 şüpheli jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonla suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre jandarma ekipleri il genelinde defineci olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması ve kaçak kazı olaylarının önlenmesi amacıyla Ağaçören Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla çalışma başlattı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ağaçören İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Ağaçören’de 3 şüphelinin kaçak kazı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Jandarma ekiplerince tespit edilen adrese düzenlene operasyonda 3 şüpheli kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerinde yapılan aramada bir adet jeneratör, bir adet hilti, 3 adet hilti ucu, 2 adet balyoz, 2 adet malle, 8 adet murç, 2 adet çekiç, 2 adet el feneri, 2 adet kürek, 2 adet kazma, 17 adet beton çivisi, 2 adet alan tarama çubuğu, bir adet keser, bir adet güç kablosu ve 3 adet kalem pil ele geçirildi. gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli işlem başlatıldı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarihi ve kültürel mirası korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarının gece gündüz demeden aralıksız devam edileceği bilgisini paylaştı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER