© Gündem Aksaray 2021

Aksaray Hike and Fly Anatolia Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen koşu ve yamaç paraşütü disiplinlerini içeren ‘Hike and Fly Anatolia yarışması Aksaray’da başladı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen koşu ve yamaç paraşütü disiplinlerini içeren ‘Hike and Fly Anatolia yarışması Aksaray’da başladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen yarışmaya 16 ülkeden 17 sporcu katıldı. Helvadere göleti yanından verilen startla belirlenen rotada yarışmaya başlayan sporcular belde içerisinden antik Nora şehrinden (Makissos) Hasandağı eteklerindeki ormanlık alandan geçerek ilerledi. İlk durak noktası olan Hasandağı yamaç paraşüt alanına ulaşan sporcular buradan paraşütle havalanarak Selime Katedrali’ne iniş yaptı. İkinci durak noktasından Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen noktalarından olan 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi içerisinde koşmaya başlayan sporcular Ihlara Cam Teras noktasında yarışmanın Aksaray etabını tamamladı. Aksaray etabını Fransız sporcu Remi Bourdelle 1. Olarak tamamladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yarışmanın son etabını tamamlayan sporcuları ziyaret etti. Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’unda katıldığı ziyarette sporcuları tebrik eden Vali Kumbuzoğlu; yaptığı açıklamada Aksaray’ın son yıllarda çeşitli spor branşlarında ev sahipliği yaptığını söyledi. Kapadokya bölgesinin coğrafi yapısının ekstrem sporları için ideal merkezlerden olduğunu belirten Kumbuzoğlu; Ahiler Kalkınma Ajansı’nın bölgede önemli bir yarışmaya ev sahipliği yaptığını belirtti. Vali Kumbuzoğlu açıklamasında şöyle sürdürdü: “Aksaray’ımıza 16 ülkeden gelen 17 sporcumuz Aksaray’a değişik bir renk verdiler. Aksaray’ın tanıtımı konusunda ülkemizin tanıtımı konusunda büyük bir şans olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Aksaray’ımız hep ön planda, Hasan Dağı’mız, Ihlara’mız hep ön planda oldu. Hike and Fly, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu çerçevesinde burada yapılıyor. Devamını diliyoruz tabi. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu değil aynı zamanda bunlar birer gönül elçileri. Aksaray’ın dünyaya tanıtımı konusunda her birinin değerli olduğunu özellikle kendilerine de söyledim. Gittikleri yerlerde Aksaray’ın turizm zenginliklerini her fırsatta tanıtmaya devam ediyorlar”dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’da yaptığı açıklamada Kapadokya bölgesinde alternatif turizm çeşitliliğini ve turizmden elde edilen katma değeri arttırmayı hedeflediklerini bu nedenle çeşitli organizasyonlar planladıklarını belirtti.

Türkiye’de hiç düzenlenmeyen son yıllarda ilgi gören yürüyüş ve uçma (Hike and Fly) spor disiplininde Aksaray ve Nevşehir etabı olarak planladıkları organizasyonu sorunsuz tamamladıklarını belirten Varol;  daha geniş bir organizasyonla Hasandağı’ndan verilecek yarışma startı ile tarihin sıfır noktası göbekli tepeye kadar Hike and Fly Anatolia yarışmasının ikincisini düzenlemek istediklerini kaydetti. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER