© Gündem Aksaray 2021

Aksaray’ın Net Göç Rakamı “5 Bin 288”

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı il göç istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın net göç sayısı 5 bin 288 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı il göç istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın net göç sayısı 5 bin 288 olarak kayıtlara geçti.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Aksaray’ın aldığı göç sayısı verdiği göç sayısının üzerinde gerçekleşti. Toplam nüfusu 438 bin 504 olan Aksaray’ın 2023 yılı içerisinde aldığı göç 20 bin 400 olurken Verdiği göç 15 bin 112 olarak kayıtlarda yer aldı. Aksaray’ın net göç rakamı ise 5 bin 288 oldu. Diğer taraftan Aksaray’ın net göç hızı binde 12,1 olarak gerçekleşti. Aksaray’ın göç verilerini değerlendiren Aksaraylılar göç hızının önceki yıllara göre artış gösterdiği ön görüsünde bulundu. Göç alan iller arasında ilk sıralarda yer alan Aksaray’ın göç alma ve verme dengesinin sağlanması gerektiğini kaydeden vatandaşlar “TÜİK geçtiğimiz yılın göç verilerine açıkladı. İllere göre açıklanan göç rakamlarında Aksaray’ın alma ve verme rakamlarının oranında net göçün 5 bin 288 olduğunu görüyoruz. Aksaray’ın göç alma sayısının verdiği göç sayısından fazla olduğu da veriler arasında yer alıyor. Büyüyen ve gelişen şehrimiz göç alan illerin başında geliyor. Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak göç alma rakamlarının dikkate alınması gerekiyor. Şehrin nüfus yoğunluğuna göre hizmetlerinde bu yoğunlukta yapılması gerekiyor. Nüfusumuz arttıkça hizmet ihtiyacımız da artıyor. Bunları göz önünde bulundurarak şehrimizin hizmet ağının geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER