© Gündem Aksaray 2021

Aksaraylılar Kış Hazırlığına Başladı

Aksaray’da yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte vatandaşlar kış hazırlığına başladı. Kışlık sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşların tercihi semt pazarladı oldu.

Aksaray’da yerli ürünlerin çıkmasıyla birlikte vatandaşlar kış hazırlığına başladı. Kışlık sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşların tercihi semt pazarladı oldu.

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı dönemde vatandaşlar yerli ürünlerdeki artışı fırsat bilerek kış hazırlığı için semt pazarların akın etti. Salı semt pazarında kış hazırlığı için gelen vatandaşlar konserve, turşu gibi kışlık ürünleri hazırlamak adına yerli ürünleri tercih ettiklerini dile getirdi. Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının önceki haftalara göre uygun olduğunu aktaran vatandaşlar “Yaz mevsiminin son günlerini yaşadığımız süreçte kış hazırlıklarımız yoğunlaştı. Kurutmalık sebze ve meyvenin yanı sıra konserve ve turşu gibi hazırlıklarımızı da yapmaya başladık. Yakında salçalık ürünlerin gelmesiyle birlikte salça hazırlığına başlayacağız. Kışın gözü kara diyerek gerek derin dondurucuya gerekse kurutmaya ağırlıklı olarak sebze alıyoruz. Marketlerdeki ürünler yerli ürünler gibi olmuyor. Özellikle kış hazırlığı için yerli ve organik ürünleri tercih etmeye çalışıyoruz. Pazardaki ürün çeşitliliğinden yararlanarak kış hazırlığımızı sürdürüyoruz. Pazar tezgahındaki ürün fiyatlarına baktığımızda geçtiğimiz haftalara göre fiyatlar uygun geliyor. Birkaç hafta önce 100 lirayı aşan biberin kilogram fiyatı bu hafta 25 liraya kadar gerilemiş durumda. İnşallah Pazar fiyatlarındaki düşüş devam eder ve alım gücümüz daha da fazla olur. Meyve fiyatları biraz cep yaksa da onlardan da tadımlık almaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandılar. Pazar esnafı Ömer Dursun pazara talebin yoğun olduğunu vesatışlardan memnun olduklarını dile getirerek Pazar fiyatlarıyla ilgili bilgi verdi. Fiyatların vatandaşın alım gücüne uygun olduğunu belirten Dursun “Pazar ürünlerinde fiyatlarda düşüş yaşandı. Bu hafta fasulye 30-35 lira, turşuluk biber 50 lira, kelek 20 lira, sivri biber 25 lira, domates 20-25 lira, patlıcan 20 lira, kapya biber 40 lira, mısır 10 tanesi 100 lira, salatalık 20-25 liradan satışa sunuldu.” dedi. Bir diğer Pazar esnafı İbrahim Kocaman ise konuşmasında “Halk pazarlarımızda istenilen her kalitede ürünü bulmak mümkün. Pazarlar ürün çeşitliliği ve fiyat uygunluğu açısından tercih edilen bir alışveriş yeri oluyor. Vatandaşlarımızın marketlerin oyununa gelmeden pazarları tercih etmesini öneriyoruz. Bu yıl verim fazla olduğu için patates ve soğanda fiyatlar vatandaşımızın bütçesine uygun geliyor.” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER