© Gündem Aksaray 2021

Ankara’yı Değil Sorunlarımızı Bilenler Aday Olsun

2023 Milletvekilliği seçimleri konusunda görüşlerini açıklayan Aksaraylılar seçimde aday olacakları Ankara’dan çok Aksaray’ı ve sorunları tanıması gerektiğini söylerken aday kriterinin bu seçim sürecinde önemli olduğuna dikkat çektiler.

Yaklaşan genel seçimler öncesi Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanlığı ve seçim tarihinin öne çekilmesi, yeni seçim kanunu gibi konular tartışılırken Aksaray’da da aday adayları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi partilerinin önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarına başladılar.

Şu ana kadar milletvekilliği adaylığı için birinci sıra adaylığına kesin gözüyle bakılan Ali Abbas Ertürk haricinde diğer siyasi parti aday adayları genel merkezleri ile şehrin önde gelen isimlerinden destek almak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Aksaray için aday adayı olan ve aday adayı olduğunu gizli tutma gayretinde olan isimlerin şu ana kadar Aksaray ile ilgili hiçbir konuda basın açıklaması yapmaması ve kamuoyu önüne çıkmaması aday adaylarının seçimleri önceki dönem seçimler gibi değerlendirdiğini ortaya koyarken konuyu değerlendiren Aksaraylılar ise aday adaylarına artık Ankara’nın değil bizlerin oyunu almanız gerekiyor uyarısında bulunarak yaptıkları açıklamada; “2023 Seçimlerine aylar kala her sene olduğu gibi aday adayları Aksaray milletvekili olabilmek adına koşuşturmaya başladılar. Bu seçim her dönem olduğundan farklı olacak gibi görünüyor. Bu dönem yaşanan sıkıntılar ortadayken adaylar Aksaray sevdasına düşmüşler. Bu adaylar Aksaray için ne yapacaklarını oy isteyecekleri vatandaşlara değil kendi partilerinin büyüklerine ve bazı oda başkanlarına anlatıyorlar. Bizler de bu adaylardan Aksaray’la ilgili çalışma ve şehrin önceliği konusundaki görüşlerini duymak istiyoruz. Kısacası Aksaray’ı tanımayan şehrin insanlarından ve sorunlarından haberi olmayan kişilerin Aksaray’ı artık Mecliste temsil edemeyeceğini söylüyoruz. Bu seçim diğerlerinden farklı olacak oyu verecek olan kişilere kendilerini anlatsınlar. Cumhurbaşkanlığı konusunda fikrimiz belli ancak milletvekilliği konusunda farklı karar verebiliriz. Aksaray’da yaşayan bizleri bilen insanları listelerde görmek ve aday adaylarının Aksaray ile ilgili görüşlerini açıklamalarını bekliyoruz” uyarısında bulundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER