© Gündem Aksaray 2021

Araç Sayımız 160 Bine Dayandı

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın araç sayısı Nisan ayında bir önceki aya göre bin 204 artarak 157 bin 377 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın araç sayısı Nisan ayında bir önceki aya göre bin 204 artarak 157 bin 377 olarak kayıtlara geçti.

TÜİK verilerine göre araç varlığı her geçen gün artış gösteren Aksaray’da Nisan ayında da tablo değişmedi. Araç sayısı ile çevre illere göre en fazla motorlu kara taşıtına sahip olan Aksaray’da Nisan ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 157 bin 377 oldu. Mart ayında 156 bin 173 olan araç sayısı yine artan Aksaray’ın verilerini değerlendiren vatandaşlar yılsonu gelmeden Aksaray’ın araç sayısının 200 bin sınırına yaklaşacağı izleniminde bulundu. Araç sayısındaki artışın şehrin trafik yapısını olumsuz etkilediğini kaydeden vatandaşlar TÜİK verilerinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle şehir içi ulaşım noktasında araç yoğunluğuna bağlı olarak trafik sorunlarının ortaya çıktığını aktaran vatandaşlar, “TÜİK’in motorlu kara taşıtı verilerinde Aksaray yine bizleri şaşırtmadı. Araba sevdamızdan vazgeçemediğimizi Nisan ayında da göstermiş olduk. Ulaşım noktasında karayolunun tek alternatif olması araç sayımızın artmasını etkiliyor. Artan nüfus yoğunluğu da araç sayısının artmasındaki en büyük etkenler arasında yer alıyor. Şehir büyüyüp geliştikçe araç sayısındaki artış eğilimi de devam ediyor. Gün geçtikçe artan motorlu kara taşıtı verilerimiz bazı sorunlara da işaret ediyor. Araç sayısına bağlı olarak yaşanan ve en büyük sorunlar arasında bulunan trafik sıkıntısı her geçen gün çileye dönüşüyor. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım noktasında farklı alternatiflerin bulunmaması trafiği dermansız bir dert haline getiriyor. Özellikle farklı şehirlerden gelen üniversite öğrencilerimiz şehir içi ulaşımda alternatif araçların kullanılmasını beklediklerini söylüyor. Trafik sorunu sadece yeni yollar devreye alınarak çözüme kavuşmuyor. Havayolu, raylı sistemler gibi alternatif ulaşım yatırımlarının da şehre hızlı bir şekilde entegre edilmesi gerekiyor. Aksaray’ın geleceği adına bu verileri önemsiyoruz ve gerekenin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan TÜİK tarafından açıklanan motorlu kara taşıtı verilerinde TR71 bölgesinde yer alan Kırıkkale’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Nisan ayı sonu itibarıyla 76 bin 880, Niğde’de 130 bin 771, Nevşehir’de 151 bin 156 ve Kırşehir’de 79 bin 915 oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER