© Gündem Aksaray 2021

Aratol’da Sahte Alkol Operasyonu

Merkez Aratol mahallesinde bir eve yapılan operasyonda sahte alkol imalatı yapan bir kişi yakalandı.

Son aylarda ülke ve il genelinde yaygın olarak kullanılan ve bu nedenle de imalatı artan bir çok vatandaşın ölümüne bir çoğunun da kalıcı şekilde sağlığının bozulmasına neden olan kaldırım altı alkol üretimiyle mücadele il merkezi başta olmak üzere tüm köy ve kasabalarda devam ediyor.

Bu kapsamda Aksaray Cumhuriyet başsavcılığı talimatıyla denetim ve çalışmalarını sürdüren il emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri 53 yaşındaki H.T.’nin sahte alkol üretimi yaptığı bilgisine ulaştı. Şahsın adresine baskın yapan KOM ekipleri evde yaptığı aramalarda; 5 litre yapıma hazır etil alkol, 7 litre kaçak rakı, 4 litre kaçak viski, 1 adet alkol yapımında kullanılan düzenek ele geçirdi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken H.T. hakkında da 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Yetkililer kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşları ölüm riski ve sağlıklarının bozulması konusunda uyarırken emniyetten yapılan açıklamada da; “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER