ASÜ’lü Akademisyene TÜBİTAK Desteği
GÜNDEMAksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahaliloğlu, besinlerin kalitesini ve tazeliğini aktif şekilde koruyabilecek yeni bir ambalaj projesi geliştirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), projeyi, 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında desteklemeye karar verdi.
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahaliloğlu, besinlerin kalitesini ve tazeliğini aktif şekilde koruyabilecek yeni bir ambalaj projesi geliştirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), projeyi, 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında desteklemeye karar verdi.
Geliştirdikleri akıllı ve aktif ambalajın klasik ambalajlara kıyasla çok daha verimli bir koruma sağlayacağını söyleyen Prof. Zeynep Karahaliloğlu, hâlihazırda raflarda olan klasik ambalajların besinler için pasif bir koruma sağladığını ve bunun da gıda kalitesini negatif etkilediğini belirtti. Hazırlayacakları yeni ambalajın aktif bir davranış sergileyeceğini ve besinin bozulmasına yol açan bakteriyel kirlenmeyi engelleyeceğini ileten Karahaliloğlu, “Öte yandan bu yeni ambalaj, içerdiği bileşenler sayesinde besinin kalitesini ve tazeliğini izlemeyi mümkün kılacaktır. Proje kapsamında üretmeyi hedeflediğimiz yeni ambalajın, tüketici ihtiyaçları da göz önüne alındığında, sektöre önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz” dedi. Proje, Kapadokya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Baki Hazer’in katkılarıyla ilerleyecek. Projenin yazımında ASÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve STAR Bursiyeri Cemile Büşra Gür de yer alıyor. Çalışma, bir yüksek lisans öğrencisine destek verilecek olması nedeniyle, araştırmacı yetiştirme bağlamında da önem teşkil ediyor. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, geliştirdiği proje ve aldığı TÜBİTAK desteği münasebetiyle Prof. Zeynep Karahaliloğlu’nu tebrik etti ve ekibiyle birlikte çalışmalarında başarılar diledi. (Basın bülteni)
İlginizi Çekebilir