© Gündem Aksaray 2021

Cumhuriyet Mahallesi Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Aksaray Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen, mahalle sakinlerinin özellikle trafik konusunda beklentilerinin ve sorunlarının arttığını söyledi.

Aksaray Merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen, mahalle sakinlerinin özellikle trafik konusunda beklentilerinin ve sorunlarının arttığını söyledi.

Mahallede yaşanan sıkıntı ve sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Ağaçdelen, Cumhuriyet köprüsünde genişleme sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Ağaçdelen açıklamasında “Aksaray’daki 48 mahalleden birisi olan Cumhuriyet Mahallesinde diğer mahallelerimizde olduğu gibi bazı sorunlar yaşanıyor. Cumhuriyet köprüsünde trafik akışına bağlı olarak daralma oluyor. Bu köprümüzün biraz genişletilmesiyle alakalı 2023 yılı ev 2024 yılında Devlet Su İşleri’ne ve belediyemize ısrarla talebimizi iletmemize rağmen talebimizde belirsizlik yaşanıyor. Burada yaşanan kazalarda can kayıplarının azaltılması için talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trafik güvenlik sistemlerinin mahallenin bazı noktalarında şart olduğunu aktaran Muhtar Ağaçdelen, yetkililere çağrı yaptı. Trafikte olumsuz davranışların ortadan kalkması için bazı uygulamaların devreye alınması gerektiğini vurgulayan Ağaçdelen, “Diğer bir husus ise 7551. Sokakta 7. Etap bölgesinde kent güvenlik sistemi talebinde bulunmuştuk. Bu konu ile ilgili Aksaray İl Emniyet Müdürlüğümüzden ve yetkililerimizden destek bekliyoruz. Bu alanlarda kazaların ve trafiği tehlikeye sokacak hareketlerin yapılacak uygulamanın ardından azalacağını düşünüyorum. Mobese ve güvenlik önlemleri yetersiz kaldığı için trafik tehlikesi de bu alanlarda artış gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER