© Gündem Aksaray 2021

Dijital Güvenliği Sağlamak İçin Bunları Yapmayın!

İnternet kullanımının artması ile birlikte farklı şekillerde karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri konusunda yetkililer uyarı yapmaya devam ediyor.

İnternet kullanımının artması ile birlikte farklı şekillerde karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri konusunda yetkililer uyarı yapmaya devam ediyor.

Özellikle sosyal medya platformlarında ve kısa mesaj içeriklerinde yer alan internet bağlantılarının güvenliği konusunda dikkat edilecek hususlardan bahseden yetkililer kullanıcıların her bağlantıya tıklamaması gerektiğini ifade etti. Akıllı cihazların ve internet kullanım yoğunluğuna bağlı olarak yaşanabilecek dolandırıcılık faaliyetleri konusunda uyaran yetkililer dijital medya platformları taklit edilerek üyelik süreniz dolmuştur, ücretsiz üyelik uzatma gibi içeriklerle gönderilen asılsız mesajlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Ücretsiz başlığıyla yapılan her içeriğin sahte olabileceğine dikkat çeken yetkililer bu tür oltalama amaçlı mesajlarda iletilen sahte bağlantılara tıklanmaması gerektiğini söyledi. Bağlantılara tıklanması durumunda yönlendirilen sahte sitelerde form doldurulmaması gerektiğini kaydeden yetkililer bu bağlantılar aracılığıyla ödeme yapılmamasını ve kişisel bilgilerin paylaşılmamasını vurguladı. Dijital medya üyelik işlemlerinin ilgili platformların resmî sayfa veya uygulamaları üzerinden takip edilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer dolandırıcılık durumlarıyla karşılaşan kişilerin hemen ilgili kurumlar ile iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER