© Gündem Aksaray 2021

Genç Üretici Demirtaş, Tarlada Kalan Kavununu Ücretsiz Dağıtıyor

Geçtiğimiz haftalardaki yayınımızda gündeme getirdiğimiz Taşpınar beldesinde yaşayan genç girişimci ve üretici Yıldız Demirtaş, tarlada kalan kavunlarını belde sakinlerine ücretsiz olarak dağıtıyor.

Geçtiğimiz haftalardaki yayınımızda gündeme getirdiğimiz Taşpınar beldesinde yaşayan genç girişimci ve üretici Yıldız Demirtaş, tarlada kalan kavunlarını belde sakinlerine ücretsiz olarak dağıtıyor.

Alternatif üretime katkı sunmak amacıyla beldedeki tarım arazilerinde kavun, karpuz ve domates yetiştiren ancak pazar imkanı bulamayan genç üretici Yıldız Demirtaş, durumun gündeme gelmesinin ardından karpuz ve domatesinin hasat edildiğini belirtti. Tarlada kalan kavununu da çürümeye bırakmak yerine belde sakinlerine dağıtmaya karar verdiğini kaydeden Demirtaş, bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun girişimleri ile yetiştirdiği ürünlere alıcı bulduğunu söyleyen genç girişimci Demirtaş “Ürünlerimizin satılamadığına dair haber yapılmadan önce çok umutsuzdum. Haber sonrasında sesim duyuldu ve umutsuzluğum yerini mutluluğa bıraktı. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun girişimleri ile Eskil’in Başaran yaylasından Adem Canlı abimiz ürünlerimize talip oldu. Bize çok büyük bir abilik yaptı. Canlı Tarım olarak Taşpınar’a geldiler ve tarlamızdaki ürünleri kendi ürünleri gibi hasat etmeye başladılar. Tarladaki hasat sürecinden nakliyeye kadar her şeyi üstlendiler. Canlı Tarım’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kaliteli ve güvenli bir şekilde hasadın yapımını sağladıkları için minnet duyuyorum. Bu yolda bana desteklerini esirgemeyen valimize ve kurum temsilcilerimize de sonsuz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlk defa üretimini yaptığı kavunu tarladan bedavaya çıkarmak yerine dağıtmaya karar verdiğini kaydeden Demirtaş “Piyasada belli olan kavun fiyatlarına karşılık olarak tarladaki kavunlarımızı hayrat olarak dağıtmaya karar verdik. Kavunlarımızı tarladan bedavaya çıkarmaktansa dağıtmaya karar verdik. Emekçi arkadaşlarımızla birlikte kavunlarımızı topladık ve köye dağıtacağız. En azından herkes tadına baksın istedik. Çok ucuz bir fiyattan ürünü kaldırmaktansa hayır işleyelim diye düşündük.” ifadelerini kullandı.  

Taşpınar beldesinde ikamet eden Turgay Talay hasat sürecinde Demirtaş’a destek olduklarını söyleyerek “Genç girişimcimiz Yıldız Demirtaş’ın ürettiği kavunları hasat ediyoruz. Tarladaki kavuna verilen ücretler tatmin edici olmadı. Biz de ürünlerimizi tarlada çürütmek yerine halkımızın beğenisine sunmaya karar verdik. Vatandaşlarımıza ücretsiz olarak kavun dağıtımı yapacağız. Köylülerimizin hayır duasını alarak çalışmaya devam ediyoruz. Yıldız kardeşimizin yaptığı hayır işinde bizim de tuzumuz bulunsun diye destek oluyoruz. İki gündür belde halkımız için kavunları hem topluyoruz hem de dağıtıyoruz. Çiftçilerimiz bu yılki mağduriyetlerini çoğu zaman bu şekilde değerlendirdi. Maliyetini kurtarmayan ürünlerin tarlada kalmasındansa vatandaşa ikram edilmesini düşündük.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER