© Gündem Aksaray 2021

İdari Personelle Buluşan Şahin, Engelsiz Kampüsü Anlattı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2015 yılında engelsiz bir kampüs oluşturmak için gayret göstereceklerine dair bir söz verdiklerini, yapılan pek çok çalışmanın ardından bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini ve gelinen noktada Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Fiziki İhtiyaçlar Tamamlandı, Derinlikli İşleri Arttırıyoruz

Engelsiz kampüs çalışmalarında gelinen son noktayı idari personelle istişare eden Rektör Şahin, bu konuda samimi bir duyguyla ve sorumluluk bilinciyle çalıştıklarının altını çizdi. 2006 yılında kurulan ASÜ’nün 1986 yılına dayanan bir hikâyesinin olduğunu ve her kurumun başlangıçta bir takım sorunları aşmaya çalıştığını kaydeden Prof. Şahin, binalar, peyzaj, alt ve üstyapı gibi fiziki ihtiyaçların, aşılması gereken en temel işler grubunda ilk sırada geldiğini belirtti. Bugün itibariyle ASÜ’nün yakıcı diye adlandırılabilecek bir fiziki ihtiyacının kalmadığına dikkat çeken Şahin, “Bu ihtiyaçların tamamlanmasının ardından daha derinlikli işlerin üretildiği bir sürece geçtik. Engelsiz kampüs çalışmaları da bu derinlikli işler arasında en önemli ve en başarılı olduğumuz alan” dedi.

2022 Yılında 114 Üniversite Arasında Türkiye Birincisi Olduk

2015’te göreve geldiklerinde düzenledikleri ilk basın toplantısında, ASÜ’nün engelsiz bir üniversite olabileceğine dair bir vurguda bulunduklarını anımsatan Rektör Şahin, “Aradan geçen yılların ardından bu alana dair çok önemli ilerlemeler kaydettik. 2018 yılında YÖK, üniversiteleri engelsiz çalışmalar kapsamında sıralamaya başladı ve biz bu listeye en yukarılardan girdik. 2022 yılında ise Türkiye genelindeki 207 üniversiteden sadece 114’ünün dosya sunabildiği sıralamada birinci olduk. Bu çok gururu verici bir başarı. Ama elbette daha yapılacak çok işin olduğunu biliyoruz” dedi. ASÜ Rektörü, kampüsteki işleyişi ve yapılması gerekenleri istişare ettikleri bu ve benzeri toplantıların geleneksel bir hale geldiğini ve süreceğini belirtti.

Rektör Şahin’e toplantı esnasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş da eşlik etti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER