© Gündem Aksaray 2021

İkinci Ele Talep Düşüyor

Öğrenim döneminin başlamasına kısa bir zaman kala ikinci el eşya piyasasında da hareketlilik başladı. İkinci el eşya satışı yapan esnaflar geçen yıllara göre bu yıl ikinci el eşyaya talebin düşük olduğunu söyledi.

Öğrenim döneminin başlamasına kısa bir zaman kala ikinci el eşya piyasasında da hareketlilik başladı. İkinci el eşya satışı yapan esnaflar geçen yıllara göre bu yıl ikinci el eşyaya talebin düşük olduğunu söyledi.

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için arayışları hız kazandırırken evde kalma planı yapan öğrenciler için ikinci el eşya satan esnaflar önemli açıklamalarda bulundu. İkinci el eşya alımları için ortalama 45 bin liranın gözden çıkarılması gerektiğini kaydeden esnaflar “İkinci el eşya alımı yaparken öncelikle eşyanın kullanılabilir olup olmadığına dikkat ediyoruz. Ürünün temiz ve sağlam olmasına özen gösteriyoruz. Ürünün çeşidi, kalitesi ve durumuna göre fiyat aralığı değişiyor. Eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala işlerimizde hareketlenmeler başladı. Özellikle üniversite öğrencileri eve çıkmak istediğinde genellikle ikinci el eşyayı tercih ediyor. Öğrencilerimizde bütçesini düşündüğü için genellikle iki üç kişi ev tutuyor. Bir evin temel ihtiyaçlarını kapsayan eşyaların toplam maliyeti 45 bin lirayı buluyor. Beyaz eşya, halı, mobilya, perde, yatak, baza, elbise dolabı, mutfak gereçleriyle birlikte ortalama 45 bin liranın gözden çıkarılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle eşyalı olarak tabir edilen apartların öğrencilerin ikinci el eşya alımını düşürdüğünü dile getiren esnaflar “Geçtiğimiz yıllara göre satışlarımız beklentimizin altında olsa da ilerleyen günlerde satışların artış göstereceğini düşünüyoruz. Öğrencilerin tercihleri daha çok olanakları fazla olan şehirlere kaydığı için bizim şehrimizin ikinci planda kaldığını düşünüyorum. Diğer taraftan öğrenciler son zamanlarda rövanşta olan eşyalı evleri de tercih ediyorlar. Apartların eşyaları hiç kullanılmamış sıfır ürünler oluyor. Onları da ortalama 70 bin liraya tamamlıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER