© Gündem Aksaray 2021

Karaören Köyünde 25 Dönüm Ekili Alan Kül Oldu

Hasat sezonunun devam ettiği Aksaray’da ekin yangınları da başladı. Bayramın 3’üncü günü Karaören köyündeki arpa ekili 25 dönüm arazi yandı.

Hasat sezonunun devam ettiği Aksaray’da ekin yangınları da başladı. Bayramın 3’üncü günü Karaören köyündeki arpa ekili 25 dönüm arazi yandı.

Tarım ve hayvancılık kenti Aksaray’da hububatta hasat sezonu devam ediyor. Bölge bazlı hasadın yapıldığı il genelinde Konya ovası ve bayır altı bölgesinde hasat sürerken dağ köylerinde ise hasat hazırlıkları sürüyor.

Hasat döneminde üreticilerin korkulu rüyası olan tarla yangınları konusunda alınan tüm tedbirlere rağmen birçok üreticinin canı yanarken bu yılın ilk hasat yangını merkeze bağlı Karaören köyünde yaşandı. Sebebi bilinmeyen bir nedenle bayramın 3’üncü günü Akhisar Karaören köyü arasındaki arpa ekili alandan başlayan yangını fark eden çiftçiler yangının diğer tarlalara sıçramaması için yoğun çaba harcarken Akhisar ve Karaören’den gelen traktörlerle tarım arazisinin çevresi sürülerek yangın kontrol altına alınsa da 25 dönümlük arpa ekili ve hasat için bekleyen tarla kül oldu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken yetkililer yaptıkları uyarılarda; “Aksaray genelinde en fazla ekimi yapılan hububat hasadı başladı. Arpa hasadı sürerken yakında buğday için de çalışmalar başlayacak. Bu alanlar genel olarak kuru otlardan oluştuğu için yanıcı ve kontrolü de yapılamayacak alanlar. Bu alanları eken çiftçilerimiz bir yıl boyunca buradan kaldıracağı ürünü bekliyor. Aksaraylı hemşerilerimizden ricamız, yaz ayı nedeniyle çok fazla geziyorsunuz ve araçlarınızdan atacağınız sigara bir evin yıllık iaşesini değil belki de onlarca evin iaşesini kül edecektir. Köy ve kasabalardan geçerken attığınız çöplere bile dikkat edin. Araçlardan attığınız su şişesi veya diğer cam ürünler güneçle mercek görevi yaparak kısa sürede otların tutuşmasına neden olur. Lütfen bu konuda dikkatli olsunlar” dediler. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER