© Gündem Aksaray 2021

Kıbrıs Barış Harekatı Dualarla Anıldı

Muharip Gaziler Derneği öncülüğünde Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Muharip Gaziler Derneği öncülüğünde Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Aksaray Bilim Merkezinde gerçekleştirilen anma programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Gazi Mustafa Dağ, şehit ve gazi aileleri katıldı. Dualarla başlayan anma programında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımızın yaşadığı zulme son veren kahraman ordumuzun kahraman şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatında ve sonrasında yaşadıkları anılardan bahseden Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Gazi Mustafa Dağ, “Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaşamak bambaşka bir olaydı. Birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiği bu dönemde hem vatanımızın hem de yavru vatanımızın korunması için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise konuşmasında “Kıbrıs Barış Harekatının olduğu dönemde yaklaşık 7 yaşındaydım. Bizim civardan akrabalarımız ve köyümüzden de harekata katılanlar vardı. O heyecanı o dönemde yaşamıştık. Bu süreçleri yaşayan bilir. Tarih tekerrürden ibarettir. Türk toplumu her dönemde cesur oldu. Bu cesaret her bir bireyin kalbinde var. Türk toplumunun bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Bu tür olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor. Barışın, huzurun teminatı her zaman savaşa hazırlıklı olmaktır. Savaşalım anlamına gelmiyor bu ama her zaman tetikte olmak durumundayız. Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerimizle bir kez daha gurur duyuyorum, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER