© Gündem Aksaray 2021

Kış Hazırlığı Cep Yakacak

Aksaraylı vatandaşların vazgeçilmezlerinden olan semt pazarlarında yerli ürünlerin yerini alması ile birlikte kış hazırlıkları da yapılmaya başladı.

Aksaraylı vatandaşların vazgeçilmezlerinden olan semt pazarlarında yerli ürünlerin yerini alması ile birlikte kış hazırlıkları da yapılmaya başladı.

Taze ve uygun fiyatlı ürün arayışında olan vatandaşların tercih ettiği semt pazarlarına son haftalarda ilgi arttı. Özellikle yerli ürünlerin çıkması ile birlikte Pazar tezgahlarına yönelen vatandaşlar kış hazırlıklarına başladığını belirtti. Pazar fiyatlarına bağlı olarak kışlık ürün alışverişlerinde küçülmeye gittiğini kaydeden vatandaşlar sebze ve meyvelerde fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi. Kış hazırlığının cep yaktığını dile getiren vatandaşlar “Ürün çeşitliliği ve kalitesi yönünden genellikle semt pazarlarını tercih ediyoruz. Pazar ürünleri marketlere göre daha kaliteli ve uygun fiyatlı oluyor. Yaz mevsiminin kendisini hissettirmesi ile birlikte tezgahlarda yerini alan yerli ürünlerimizi tercih etmeye çalışıyoruz. Ancak fiyatlar bizim alım gücümüzü düşürüyor. Kış aylarında da yaz lezzetlerinden yararlanmak istiyoruz ama kış hazırlıkları cebimizi yakıyor. Fiyatlar bütçemizi aşınca alacağımız miktarı düşürmek zorunda kalıyoruz. Gerek buzdolabında gerekse konserve olarak hazırlamak istediğimiz ürünlerin çoğunu fiyatlarından dolayı alamıyoruz. Bamyanın kilosu 100 liradan başlıyor, vişne 50 lira, sarımsak 120 lira. Fiyatlara bakınca kış hazırlığı yapmaya korkuyoruz. Bu pahalılığın önüne geçilmesi gerekiyor. Asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan bir aile haftalık Pazar ihtiyaçlarını bile alamaz hale geldi. Yetkililerimizin de bu durumları görmezden gelmek yerine çözüm bulmasını istiyoruz. İnşallah sebze ve meyve fiyatları ilerleyen günlerde biraz olsun düşer.” Şeklinde konuştular.

Salı semt pazarında bazı sebze ve meyve fiyatları ise şu şekilde oldu; domates 25-30 lira, salatalık 25-30 lira, biber 40-60 lira, kabak 20 lira, taze fasulye 80 lira, patlıcan 20 lira, bamya 100-150 lira, limon 60-100 lira, sarımsak 80-150 lira, marul 25 lira, havuç 20 lira, karalahana 30 lira, vişne 50 lira, şeftali 35 lira, çilek 80 lira, soğan 3 kilosu 50 lira ve patates 7 kilosu 100 lira.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER