© Gündem Aksaray 2021

Korsan Taşımacılığa Geçit Vermediler

Aksaray’da güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla denetim çalışmalarını bayram süresi boyunca arttıran jandarma ekipleri toplu ulaşım araçlarında kontrol faaliyeti gerçekleştirdi.

Aksaray’da güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla denetim çalışmalarını bayram süresi boyunca arttıran jandarma ekipleri toplu ulaşım araçlarında kontrol faaliyeti gerçekleştirdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kurban bayramı süresi boyunca artış gösteren şehirlerarası ulaşım noktalarında huzur ve güven içerisinde bir trafik ortamının sağlanabilmesi amacıyla denetim yaptı. Şehirlerarası yolcu araçlarının karıştığı kazaları ve can kayıplarını en aza indirmek için çalışmalarını yürüten jandarma ekipleri korsan taşımacılık faaliyetlerinin de önüne geçmek için bayram kontrollerini sıklaştırdı. Korsan taşımacılık başta olmak üzere trafik bölgelerinde yaşanabilecek tehlikeli unsurları ortadan kaldırmak için denetim çalışması yapan ekipler özellikle yolcuların emniyet kemeri kullanımında yaşanan olumsuzlukların giderilmesine dikkat etti. Jandarma denetimlerinde kural ihlali yapan sürücüler, araçta bulunan sivil ekipler tarafından tespit edilerek uygulama noktasındaki trafik ekiplerine bildirildi. Trafik jandarması tarafından araçlar durdurularak sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri hakkında bilgi verilerek gerekli idari yaptırımlar uygulandı. Diğer taraftan sürücülere ve seyahat eden vatandaşlara trafik kuralları ile ilgili önemli bilgiler verildi. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Kurban Bayramı tatili süresince, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontrol ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER