© Gündem Aksaray 2021

Kural İhlalleri Havadan-Karadan Denetleniyor

Aksaray’da trafikte huzur ve güven ortamının sağlanması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri havadan ve karadan denetim çalışması yaptı.

Aksaray’da trafikte huzur ve güven ortamının sağlanması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri havadan ve karadan denetim çalışması yaptı.

Aksaray’da 2023 yılı trafik kaza verilerinde yaşanan artışa karşın trafikte güven ortamının sağlanması adına aralıksız denetim ve kontrol çalışması gerçekleştiren Trafik Jandarması ekipleri il genelinde kapsamlı denetim faaliyeti yaptı. Trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların en aza indirilmesi, vatandaşın huzur ve güven içerisinde seyahat etmesini sağlamak amacıyla trafik denetimi yapan ekipler trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek için kontrol çalışması gerçekleştirdi.  Olası ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarını önlemek ve vatandaşların seyahatlerini güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak için Trafik Jandarması tarafından havadan drone destekli denetim çalışması yapıldı. Yapılan denetimlerde can kaybının sıklıkla görüldüğü motosiklet ve bisiklet sürücüleri öncelikli gruplar arasında yer aldı. sürücülere yönelik gerçekleştirilen kontrollerde koruma başlığı (kask) ve gözlüğü kullanımı, diğer araçlarda ise ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, araç takip mesafesi, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda kural ihlali yapan sürücüler havadan drone ile tespit edildi. Tespit edilen sürücüler uygulama noktalarındaki trafik ekiplerine bildirilerek ekipler tarafından araçlar durduruldu. Sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri hakkında bilgi verilerek gerekli idari yaptırımlar uygulandı. Diğer taraftan uygulama noktalarında durdurulan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine koruma başlığı (kask) ve gözlüğü kullanımı, diğer araç sürücülerine ise emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER