© Gündem Aksaray 2021

Lezzet ve Kültür Bu Festivalde Buluştu

Karkın köyünde Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3’üncü Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali lezzet, kültür ve doğayı bir araya getirdi. Yüzlerce vatandaşın katılım sağladığı festivalde en çok ilgiliyi üzüm ve pekmez gördü.

Günün ilk saatlerinde Karkın’da kaynayan pekmez kazanları ile başlayan festivalde pekmez yarışmaları yapıldı. Aileleri ile birlikte keyifli bir hafta sonu geçiren vatandaşlar Hasan Dağı ve çevresindeki yörelerin lezzetleri ile buluşarak doğanın tadını çıkardı. Oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar çeşitli etkinliklerle hafta sonunu değerlendirdi. Yörenin doğal güzellikleri ile bir araya gelme imkanı bulan vatandaşlar aynı zamanda yöresel lezzetleri de tatma olanağına sahip oldu. Özellikle Hasan Dağı yöresindeki ürün çeşitliliğinin ve ürünlerin tanıtılması noktasında önem taşıyan festivalde üzüm ve pekmeze yoğun talep yaşandı. Diğer taraftan sanatla buluşma imkanı da yakalayan vatandaşlar Mine Gez ile Yılmaz Çil’in sahne aldığı festivalde şarkı ve türkülerle doyasıya eğlendi.

3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali’nin hem bölgeyi hem de Aksaray’ı tanıtmak için büyük önem taşıdığını söyleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Üreticilerimizi desteklemek ve burada üretilen ürünleri de tüketime teşvik etmek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Her geçen yıl artan katılım sayımız ile bunu yapıyoruz. Pekmez kazanlarımızın kaynaması kış aylarının yaklaştığının da nişanesi oluyor. Festivalimize katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Festivalin Aksaray’ın lezzetlerini ve kültürünü yaşattığını kaydeden Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Başkan Dinçer’e ve katılımcılara organizasyon için teşekkür etti. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Karadenizli olarak Aksaray’ın ürün çeşitliliğine hayran kaldığını kaydederek Aksaray’ın üretimi ile gurur duyduğunu söyledi. Gençlerin ve çocukların festivaller aracılığıyla çok iyi yetiştiğini belirten Vali Kumbuzoğlu, gençlere ve çocuklara seslenerek içlerindeki heyecanı asla bırakmamalarını istedi. Pekmezin içinde birçok vitamini barındıran bir cevher olduğunun altını çizen Vali Kumbuzoğlu, pekmez üretimine şahit olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Karkın’da düzenlenen festivale Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER