© Gündem Aksaray 2021

Moto Kuryeler Trafikte İşkence Oldu

Aksaray trafiğinde sıkça görülmeye başlanılan moto kuryelerin trafik akışındaki kuralsız hareketleri diğer sürücülerin tepkilerine neden olurken “Bunlar ambulans mı?, Polis mi? İtfaiye mi?” diyerek kuryelere de denetim istediler.

Son yıllarda Aksaray’da da sıkça görülmeye başlanan kargo ve market kuryelerinin sayıları her geçen gün artarken bu artış trafik akışında da birçok sorunu ortaya çıkartmaya başladı. Özellikle lokanta ve döner salonlarının kuryeleri ile market ile sanal satış yerlerinin kuryelerinin trafik akışı içerisinde kask ve motor kıyafetleri haricinde neredeyse hiçbir kurala uymadıklarını iddia eden vatandaşlar “Bunlar organ mı taşıyor? Hasta mı yetiştiriyor? Birini mi yakalamaya çalışıyor” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda internet alışverişi ve telefonla siparişlerle birçok kişi için yeni iş kapısı olan kurye sektörü Aksaray’da büyük sorunlara neden olmaya başladı. Birçok moto kurye dıştan bakıldığında kılık kıyafet konusunda tam anlamıyla kurallara uyuyor gibi görünse de aslında neredeyse hiçbir kurala uymayan çok sayıda kurye var. Trafik ışıklarında tüm araçları geçerek yaya çizgisinin üzerinde bekleyen aracın önünü kesmek, Yolun sürekli sol şeridini kullanmak, yayaların kullandığı kaldırım ve diğer alanları sürekli kullanmak ve araçların sağ ve sollarından gelişi güzel geçmek gibi birçok kuralı sürekli olarak ihlal ediyorlar. Bu durum kendilerinin olduğu kadar diğer insanlarında hayatlarını tehlikeye sokuyor.

Dışarıdan bakıldığında kılık, kıyafet olarak tam anlamıyla kurallara riayet eden kişiler gibi görünseler de artık onlarında çok sıkı denetimlerden geçmeleri gerekiyor. Bu kişiler götürdükleri paket başına ücret aldıklarından dolayı gerek kendi aralarında gerekse diğer araçlarla yarış halindeler. Bu durum herkesin can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Atatürk Bulvarı ve diğer ana arterlerde bu sorunlar çok daha belirgin görülürken Ebulfez Elçibey caddesinde de durum farklı değil” dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER