© Gündem Aksaray 2021

Otizmli Çocuğa Şiddet İddiasına Sessiz Kalmadılar

Aksaray’da otizmli ve engelli bir öğrencinin okulda darp edildiği iddiası üzerine Aksaray Otizm Dayanışma Derneği öncülüğünde basın açıklaması yapılarak gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Aksaray’da otizmli ve engelli bir öğrencinin okulda darp edildiği iddiası üzerine Aksaray Otizm Dayanışma Derneği öncülüğünde basın açıklaması yapılarak gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 12 yaşındaki Tahir E. iddiaya göre okulda darp edilerek yaralandı. Okulda hostes olarak görev yapan bir kişinin durumu fark etmesi ve ailesine bilgi vermesi üzerine otizmli öğrenciyi okuldan alan ailesi darp raporu alarak şikayette bulundu. Kamuoyunda yankı uyandıran otizmli öğrenciye şiddet olayına karşı sessiz kalmayan Aksaray Otizm Dayanışma Derneği öncülüğündeki dernekler ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz “Bu çocuk otizm ve zihinsel engelli konuşamayan yüzde 90 üzeri ağır engelli bir çocuktur ve 12 yaşındadır. Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5’nci sınıf öğrencisidir. 21.05.2024 Salı günü okulda darp ediliyor. Öğrencimizin fotoğrafı orada çalışan bir hostes tarafından tesadüfen çekiliyor. Fotoğraf akşamüzeri çocuğun velisine atılıyor. Çocuğun ailesi öğretmenlere sorduğunda bunun gözlerinden kaçmış olabileceğini teneffüste olabileceğini söylüyorlar. Çocuğa teneffüste bakan hostes ise sınıftan ders öğretmeninden teslim aldığında 12:40 gibi çocuğu bu şekilde teslim aldığını 4’üncü dersten çıkışta çocuğun suratının böyle olduğunu ifade ediyor. Konuşmayan, beden ve ruh olarak kendini ifade savunamaz düzeyde bir çocuktur. Ağır darbe aldığından dolayı şoktadır. Fotoğrafta da bunlar çok nettir. Fotoğraf okulun bahçesinde 12:45’te çekilmiştir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır ama henüz bir sorumlu ortaya çıkmamış veya çıkarılmamıştır. Bir kişi dahi açığa bile alınmamıştır. Elimizdeki fotoğrafın bir yetkili tarafından açıklanmasını istiyoruz. Fotoğrafta görülen darbın hastane raporu mevcuttur. Bu olayda mesul ve sorumlu olanlar o okulun içerisindedir. Tüm ifade ve deliller kolluk kuvvetlerinde ve müfettişlerde mevcuttur. Biz dernekler olarak tarafız. Vicdanların kabul edemediği bu ve benzeri olaylarda aile ve özel çocuklarımızın yanındayız. Ailemiz şikayetçi oldu. gerek adli gerek idari sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı. Aksaray Engelli Koordinasyon Merkezi’nde yapılan basın açıklamasına Beyazay Derneği, İşitme Engellileri Derneği, Görme Engellileri Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Yetim ve Engelli Derneği, Engelli Anneleri Derneği, Gönül Dostları Derneği de destek verdi.

Diğer taraftan Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu da hukuki sürecin takipçisi olduğunu belirterek yapılan basın açıklamasında “21.05.2024 tarihinde ilimiz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğrenim gören otizmli ve yüzde 90 oranında engelli olduğu bildirilen Tahir E.’nin okulda darp edildiği iddia edilmektedir. Komisyon olarak Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme neticesinde söz konusu olaya ilişkin müfettiş görevlendirildiği ve titizlikle incelendiği bilgisi iletilmiştir. Aksaray Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Küçük Tahir’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER