© Gündem Aksaray 2021

Özel Bireyler Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından geçtiğimiz yıllarda engelli vatandaşlar ve aileleri için hizmete sunulan Engelsiz Yaşam Merkezinde yaz kursları mezuniyet töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından geçtiğimiz yıllarda engelli vatandaşlar ve aileleri için hizmete sunulan Engelsiz Yaşam Merkezinde yaz kursları mezuniyet töreni düzenlendi.

Engelsiz Yaşam Merkezinin ilk kursiyerleri için düzenlenen Mezuniyet törenine katılmak üzere tören alanına gelen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i, meclis üyelerini, engelli koordinasyon merkezi Başkanı Bekir Kaya’yı, engelli derneklerinin temsilcilerini ve tüm misafirleri Engelli kursiyerlerden oluşan Mehter takımı karşıladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mezuniyet töreninde engelli kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı ürünler sergilendi. Engelli kursiyerlerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 40 hadis ile devam eden törende duygu dolu anlar yaşandı. Mezuniyet töreninde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ederek protokol konuşması yapan Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, 6 aydır faaliyetlerin yapıldığı tesiste 10 Bin misafir ağırladıklarını böyle bir merkezin komşu illerin hiçbirinde olmadığını söyledi. Bekir Kaya mezuniyet törenine katılan herkese teşekkür ederek Engelsiz Yaşam Merkezinde faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti. Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya’nın ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise engellilere ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘’Yaz dönemi boyunca kursiyerlerimiz sabırla çalışmalara katıldılar. Sizlerin talepleri doğrultusunda bu tesisimizde kurslarımızın ve aktivitelerimizin sayısını artıracağız. Şimdi sergide gördük ki çok başarılı eserler ürünler ortaya çıkarılmış. Mezuniyet belgesini almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. ‘’ Dedi. Engelli kursiyerler ve aileleri için bayram havasında gerçekleşen mezuniyet töreninde kursiyerler tarafından şiirler okundu, yine engelli kursiyerler tarafından oluşturulan müzik korosu sahne aldı. Engelsiz Yaşam Merkezinde yaz kurslarına katılan 200 kursiyerden 50 engelli kursiyere mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından sahnede takdim edildi. Mezuniyet belgelerini alan engelli kursiyerlere, ailelerine ve törene katılan misafirlere tesis içinde bulunan çok amaçlı salonda yemek ikramında bulundu. (Basın bülteni)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER