© Gündem Aksaray 2021

Srebrenitsa Katliamı Unutulmadı

Srebrenitsa katliamının 29. yıldönümü dolayısıyla AK Parti Aksaray İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından resim sergisi açıldı.

Srebrenitsa katliamının 29. yıldönümü dolayısıyla AK Parti Aksaray İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından resim sergisi açıldı.

II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa'daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırımı olan Srebrenitsa Katliamı unutulmadı. AK Parti Aksaray Gençlik Kolları tarafından 29’uncu yılı anılan katliamı anlatan görsellerden oluşan resim sergisi 15 Temmuz Milli İrade Meydanında ziyaretçilerini ağırladı. Soykırımı anlatan görselleri inceleyen vatandaşlar “Binlerce insanın katledildiği savaşın izlerini taşıyan ve soykırımı belgeleyen nitelikte olan resimler bizlere ders niteliği taşıyor. 21. Yüzyılda hala soykırımlar devam ederken bunların önüne geçmek için adımlar atılması gerekiyor. soykırımda hayatını kaybeden Bosnalı vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşanmaz.” Dediler. Aksaray AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk sosyal medya hesabından sergi ve soykırım ile ilgili yaptığı açıklamada; “29. yıl dönümünde şehitlerimizi anmak amacıyla teşkilatımız ile birlikte Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında resim sergisi açtık. Srebrenitsa’da Boşnak kardeşlerimize yapılan zulmü-soykırım Aksaraylı hemşerilerimize resim sergisi ile hatırlatıldı. Soykırıma dikkat çekerek gerçekleştirdiğimiz etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Soykırımda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER