© Gündem Aksaray 2021

Süt Toplama Merkezilerine Sıkı Denetim

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde faaliyet gösteren süt işletme tesislerindeki süt toplama merkezlerinde denetim gerçekleştirdi.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde faaliyet gösteren süt işletme tesislerindeki süt toplama merkezlerinde denetim gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda güvenliğinin sağlanması ve piyasadaki yanıltıcı içerikli ürünlerin ortadan kaldırılması için ülke genelinde sürdürülen denetimler devam ediyor. Denetimler kapsamında il genelinde çalışma başlatan Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri süt toplama merkezlerini kontrol ederek ilgili belgelerinin tam olup olmadığını inceledi. Ticari süt işletmelerinde tüketici güvenliğini sağlanması ve gerekli hijyenik ortamın sağlanması için denetim faaliyeti yapıldığını kaydeden yetkililer süt kalitesinin korunması noktasında kontrol çalışmalarının süreceğinin altını çizdi. Süt toplama merkezlerindeki soğutma tankları başta olmak üzere işletmelerdeki eksiklikleri tespit eden yetkililer kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı. Özellikle gıda güvenliği konusunda riski yüksek olan hayvansal ürünlerin mercek altına alınmasının önemine dikkat çeken vatandaşlar yetkililere teşekkür ederek “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerimiz Aksaray genelinde tüketici hassasiyetini göz önünde bulundurarak sürekli denetim yapıyor. Yapılan denetimler kapsamında en çok tükettiğimiz hayvansal ürünler arasında yer alan sütlerin üretim aşamalarının incelenmesi halk sağlığı için önem taşıyor. Süt ürünlerinin daha kaliteli ve sağlıklı üretilmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimler tüketici güvenini arttırıyor. Denetim faaliyeti yürüten ekiplerimize ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Denetim ve kontrol çalışmalarının destekliyoruz ve devam etmesini istiyoruz.” dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER