© Gündem Aksaray 2021

Temmuzda Araç Sayımıza Bin 625 Araç Daha Eklendi

Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz ayı motorlu kara taşıtı istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın motorlu kara taşıtı sayısı bin 625 artarak 161 bin 607 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz ayı motorlu kara taşıtı istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın motorlu kara taşıtı sayısı bin 625 artarak 161 bin 607 olarak gerçekleşti.

TÜİK’in her ay düzenli olarak paylaştığı motorlu kara taşıtı verilerinde Aksaray’ın araç sayısındaki yükseliş yine devam etti. 160 bini aşkın araç varlığı ile yılın rekorunu kıran Aksaray’ın motorlu kara taşıtı sayısı Haziran ayında 159 bin 982 iken Temmuz ayında bu rakam 161 bin 607 olarak kayıtlara geçti. Araç sayısı ile çevre iller arasında önde ilerleyen Aksaray’ın motorlu kara taşıtı verilerini değerlendiren vatandaşlar araç sayısının artmasının şehre olumsuz etkiler doğurduğunu söyledi. Motorlu kara taşıtı sayısı yükseldikçe trafik çilesinin de büyüdüğünü kaydeden vatandaşlar “TÜİK tarafından açıklanan motorlu kara taşıtı verilerinde Temmuz ayında Aksaray’da yine sonuçların değişmediğini görüyoruz. Aksaray araç varlığı ile çevre illeri arka planda bırakıyor. Motorlu kara taşıtına olan sevdamızı veriler de doğruluyor. Şehrimizin nüfusuna oranla baktığımızda araç sayımız bu oranın üzerinde kalıyor. Yılsonuna varmadan motorlu kara taşıtı verimizin 200 bin sınırına dayanacağını düşünüyoruz. Araç varlığımızın artışı ihtiyaç sahibi olanlara kolaylık sağlasa da bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle şehir içi ulaşımda araç sayımızın arttığını hissedebiliyoruz. Şehrimizin ulaşım yollarına baktığımızda trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde trafik sorunları daha çok baş gösteriyor. Ulaşım ağımızın rahatlaması için çalışmalar yapılıyor. Ancak araç sayımızdaki artışın devam edeceğini göz önünde bulundurursak bu çalışmaların yetersiz kalacağını düşünüyoruz. Alternatif ulaşım olanaklarının bir an önce şehrimize kazandırılması gerektiğin düşünüyoruz. TÜİK verilerini göz ardı etmeden dikkate alarak ulaşımda çeşitliliğin sağlanması gerekiyor.” dediler. Diğer taraftan TÜİK tarafından açıklanan motorlu kara taşıtı verilerinde TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 78 bin 456, Niğde’de 134 bin 287, Nevşehir’de 155 bin 130 ve Kırşehir’de 81 bin 449 oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER