TÜBİTAK Destekli Program ASÜ’de Başladı
GÜNDEMAksaray Üniversitesi (ASÜ), sürdürülebilir hayvancılık ve üreme teknolojilerinin anlatıldığı önemli bir eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Çalışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının (BİDEB) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında yapılıyor.
ASÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Karaşahin’in koordinatörü olduğu “In Vitro Hücre, Oosit ve Embriyo Teknikleri, MOET ve Genomik Seleksiyon Uygulamaları” isimli eğitim programının açılış töreni Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda yapıldı. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversitelerin üç temel görevi olduğunu belirtti. Bunlardan ilkinin bilim üretmek, ikincisinin gençler yetiştirerek bilimi yaymak, üçüncüsünün de üretilen bilimle toplumu buluşturmak olduğunu söyleyen Arıbaş, “Tüm bunları yapabilmenin yolu da yoğun çalışmaktan geçiyor. Üniversitemiz, bilimsel olarak daha iyi noktalarda olabilecek bir altyapıya sahip. Biz de bunun için çok çalışıyoruz. Özellikle gençlerimizi, araştırmacılarımızı, hocalarımızı bilimsel etkinlikler ve eğitimlerle buluşturuyoruz” dedi. Arıbaş, konuşmasının son bölümünde, düzenlenen eğitim programının gıdaya ve özellikle de hayvansal gıdaya erişim konusunda yeni ufuklar açma potansiyeli barındırdığını ve bu bakımdan çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Açılış töreninde Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tahir Karaşahin, Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Teknik Koordinatörü Dr. İlker Ünal ve Veteriner Doğum ve Jinekoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaymaz da birer konuşma yaptılar.
Prof. Dr. Ercan Kurar, Prof. Dr. Özkan Şimşek, Prof. Dr. Tahir Karaşahin, Doç. Dr. Ruhi Kabakçı ve Doç. Dr. Hasan Alkan’ın eğitici olduğu program, 30 katılımcıyla birlikte dört gün sürecek. (Basın bülteni)
İlginizi Çekebilir