© Gündem Aksaray 2021

Vali Kumbuzoğlu “Gönül Vazifemiz İhtiyaç Sahiplerine Ulaşmaktır”

Aksaray Valiliği koordinasyonunda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu ile Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birlikteliğinde hazırlanan İş ve Sosyal Akademi Projesi gerçekleştirildi. Programda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ihtiyaç sahibi herkesin yanında olduklarını belirterek gönül elçisi olduklarını ve vazifelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu vurguladı.

Aksaray Valiliği koordinasyonunda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu ile Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birlikteliğinde hazırlanan İş ve Sosyal Akademi Projesi gerçekleştirildi. Programda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ihtiyaç sahibi herkesin yanında olduklarını belirterek gönül elçisi olduklarını ve vazifelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu vurguladı.

Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın devamında konuşan Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, sosyal yardım alan 524 kişinin 2024 yılı içerisinde işe yerleştiğini söyledi. İŞKUR İl Müdürü Akkuş, amaçlarının sosyal yardım bağımlılığını azaltarak istihdama katkı sunmak olduğunu vurgulayarak konuşmasında  “Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, göreve başladığı ilk günden itibaren önceliği dezavantajlı grupların istihdamı oldu. Bu gruplarda yer alan gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz ile sosyal yardım yararlanıcılarının istihdamına yönelik talimatlar doğrultusunda projemizi gerçekleştirdik. İş ve Sosyal Akademi projesindeki esas amacımız yoksullukla mücadele ile sosyal bağımlılığı azaltarak temininde güçlük çekilen mesleklerde işveren ile iş arayanı buluşturmaktı. Bu doğrultuda Türkiye’de örnek uygulamalardan birisi olacak bir proje olduğuna inanıyoruz. Projemizde 17 firmanın katılımıyla 500 açık iş ilanı bulunuyor. 500 iş ilanının dışında iş ve meslek danışmanlarımızla iş ilanlarının dışındaki açık iş ilanlarımızla sosyal yardım yararlanıcılarımızı bir araya getirmek suretiyle istihdamlarını gerçekleştireceğiz. Aksaray Valiliği önceliğinde İŞKUR ve Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kurumlarımızın iş birlikteliğinde amacımız ulusal istihdam stratejisindeki hedefleri yerine getirmek ve teşvik ve destekleri ihtiyaç sahiplerine aktarmaktı. Bir sosyal yardım yaralanıcısı işe yönlendirildiği zaman asgari ücretin yüzde 10’u kadar destek veriliyor. Diğer taraftan bir sosyal yardım yararlanıcısı işe başladığı zaman sosyal yardımlaşma tarafından bir asgari ücretin 1 bölü 3’ü veriliyor. Öte yandan çalışmalarımız kapsamında 2024 yılı içerisinde sosyal yardım alan 524 kişi işe yerleşti. Bugün itibariyle ilimizde toplamda 5 bin 412 kişiye istihdam sağlanmış oldu. Amacımız sosyal yardım alan vatandaşlarımıza danışmanlık hizmeti sunarak sayımızı daha da arttırmak. Devletimizin bu imkanları ile vatandaşlarımızı buluşturma arzusundayız. Bu vesile ile işverenlerimize ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aksaray’da kurum tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yaparak iş gücüne katkı sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Öncelikli çalışmalarının yaşlı ve engellilerine yönelik olduğunu kaydeden Sözeriyim “Muhtaçlık sınırını kapsayan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla kurumumuz tarafından çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle yaşlı ve engellilerimize vefa projesi gerçekleştiriyoruz. 18 personelimiz ile birlikte 321 kişiye hizmet veriyoruz. Ev temizliğinden kişisel bakıma kadar ihtiyaç olan her türlü hizmette destek olmaya çalışıyoruz. Aşçı yardımcılığı, dikiş kursu ve halı kursu açarak iş gücüne destek verdik. Buraya gelen kursiyerlerimizin çocukları için kreş hizmeti sunduk. Mesleki eğitimlerin yanı sıra teorik eğitimlerimizi de sürdürdük. Çalışmalarımızda katkısı olan başta Aksaray Valiliğimiz olmak üzere kurum müdürlerimize de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olduklarını vurgulayarak vatandaşlara sahip çıktıklarını söyledi. Yeteneklerin sosyal yardımlaşma kurumlarında keşfedildiğini ve istihdama kazandırıldığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu; “Bir devlet vatandaşına sahip çıkıyorsa gücünü de ortaya koyuyor demektir. İnsanlara sağladığımız katkı ne kadar fazlaysa ve vatandaşlarımızın memnuniyeti ne kadar fazlaysa biz o kadar işimizi iyi yapıyoruz demektir. Aksaray Valiliği olarak ihtiyaç sahibi herkesin yanındayız. Bize ulaşamayana biz ulaşıyoruz ve ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Bizim gönül vazifemiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır. Bu anlamda vatandaşlarımızın gönül elçisi görevini üstleniyoruz. İş ve Sosyal Akademiye katılım sağlayan firmalarımızı tebrik ediyorum. Aksaray olarak çok yetenekli insanlarımız var. Biz bu yetenekleri ortaya çıkarıp sahip çıkarak geleceklerine yön vermeyi amaçlıyoruz. Bu süreci devam ettirmek istiyoruz. İş adamlarımızla irtibatımızı her noktada devam ettireceğiz. Gönül elçisi olarak herkesi bu alanda yardımlaşma ve dayanışmaya davet ediyorum. İş arayan kardeşlerimizin yolunu açmak bizim boynumuzun borcudur. Yüreğimizi ortaya koyarak yorulmadan bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşımızın derdini dertlenerek başarılı olmak için gece gündüz demeden istihdam için elimizden geleni yapacağız. Ürettikçe mutlu olan bir anlayışı benimsiyoruz. Bu doğrultuda projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından 17 firmanın kurduğu stantlarda iş arayan vatandaşlar birebir görüşmeler gerçekleştirerek beklentilerini dile getirdi. Programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, kurum müdürleri, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER