© Gündem Aksaray 2021

Velilerin Forma Telaşı Başladı

İlkokul, ortaokul ve liselerin açılmasına kısa bir zaman kala verilerin okul kıyafeti telaşı başladı. Yeni eğitim dönemi için hazırlığa başlayan firma yetkilileri bu yıl forma fiyatlarının maliyet düzeyine yakın olduğunu söyledi.

İlkokul, ortaokul ve liselerin açılmasına kısa bir zaman kala verilerin okul kıyafeti telaşı başladı. Yeni eğitim dönemi için hazırlığa başlayan firma yetkilileri bu yıl forma fiyatlarının maliyet düzeyine yakın olduğunu söyledi.

2024-2025 Eğitim öğretim dönemi yaklaşırken veliler okul ihtiyaçları için hazırlık yapmaya başladı. Gider kalemleri arasında ilk sıralarda gelen okul forması için velilerin alışveriş telaşına başladığını aktaran Perekler Alışveriş Merkezi Yetkilisi Ali Tayfur Perek, okul kıyafetlerinin fiyatları ile ilgili bilgiler verdi. Perek, okul kıyafetlerinin genellikle üç parçadan oluştuğuna değinerek “Bu yıl okul kıyafeti fiyatlarımızı maliyet fiyatlarına yakın tuttuk. İlkokullar için kıyafet fiyatları 840 liradan başlıyor. Ortaokul kıyafeti bin 170 liradan başlıyor. Lise kıyafetlerimiz ise bin 260 liradan başlıyor. Okul kıyafetlerimizde kendi imalatlarımızı satışa sunmayı tercih ediyoruz ve en kaliteli ürünü kullanıyoruz. En iyi kaliteli ürünü en hesaplı şekilde müşterilerimiz için satışa sunuyoruz. Genellikle okul kıyafetlerimiz 3 parça olarak tercih ediliyor. Okul pantolonu, Selanik dediğimiz uzun kol model ile kısa kol olacak şekilde üniformaları tamamlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Velilerin forma alırken dikkat etmesi gerekenlerden bahseden Perek “Velilerimizin okul formalarını almadan önce mutlaka farklı firmalar ile kalite ve fiyat mukayesesi yapması gerekiyor. ürünün kalitesi genellikle dokusuna bakıldığı zaman anlaşılıyor. Daha uzun ömürlü kullanım sağlamak isteyen velilerimizin mutlaka kaliteli üniforma tercih etmesini öneriyoruz.” dedi.

Bu yıl okul kıyafetlerinin rekabetten dolayı maliyetine satışa sunulduğunu kaydeden Perek “Geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında okul kıyafetlerindeki fiyat farkı oldukça fazla oldu. Ancak biz müşterilerimizin alım gücünü düşünerek maliyetine yakın satışlar yapıyoruz. Okul kıyafetlerinde farkı yüzde 20 bile fark ettirmedik. Okul kıyafeti satışlarında rekabet olduğu için maliyetine satışlar artıyor. Diğer illere kıyasladığımız zaman okul kıyafeti fiyatları Aksaray’da oldukça uyguna satılıyor. Velilerimiz de bu fiyatlardan memnuniyetle ayrılıyor.” ifadelerini kullandı.

Perek, sözlerini “Okul kıyafeti için alımlar başladı. Şimdilik yoğunluk yok. Okulların açılmasına yakın yoğunluğun artmasını bekliyoruz.” diyerek sonlandırdı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER