Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

1 Ay Önce Eziyet Ediyorlardı Şimdide Eziyet Çekiyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 Ay Önce Eziyet Ediyorlardı Şimdide Eziyet Çekiyorlar
Çip krizi bahanesi ile galerilerde bulunamayan araçların uygulanan yüksek cezaların ardından piyasaya çıkması ile bayiler otomobillerle dolup taşarken batiler satışa sundukları araçlara müşteri bulmakta zorlanıyor.

Dünya genelinde etkili olan korona virüs nedeniyle oluşan çip krizi bahanesiyle bayilerde bulunamayan otomobiller uygulanan yüksek cezalar nedeniyle bir anda vitrinlerdeki yerlerini aldılar.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da birçok bayi otomobille dolup taşarken geçtiğimiz ayların aksine ekonomik krizinde etkisi ile satışların yok denecek kadar az olması satış beklentilerini boşa çıkarttı. Bir ay öncesine kadar ikinci el otomobil bulmakta bile zorlanan Aksaraylılar sıfır araçların bir anda piyasaya çıkması ve otomobil satışındaki durgunluk konusunda yaptıkları açıklamalarda; “Daha bundan 2 ay önce bırakın sıfır kilometre aracı ikinci el araçlar bile bulunamıyordu. Ne hikmetse bir anda tüm bayiler otomobille dolup taştı. Madem bu işin çözümü bu kadar kolaydı neden fiyatlar buralara kadar yükselene kadar müdahale etmediler. 2 Ay öncesinde araç almak isteyen hemşerilerimiz en azından kredi kullanabiliyordu. Krediler kapatılınca araçlar ortaya çıktı. İki yıldır insanların telefonlarına bakma tenezzülünde bile bulunmayan satış temsilcileri şimdi milleti arayıp araç vermeye çalışıyor. Bu kriz böyle devam ettiği sürece o satmaya kıyamadıkları araçlarıyla çok aylar geçirirler. Otomobil piyasasının özellikle de ikinci elin bu noktaya gelmesindeki en büyük sorumluluk onlarda. Şimdi yetkililerimiz denetim ve caydırıcı ceza uyguladıklarında sorunun nasıl kendiliğinden çözüldüğünü görmüşlerdir. Bunun devamını gıda stokçuları başta olmak üzere bu milletin kanını emen stokçulara da uygulamalarını ve onlara da aynı uygulamayı yapmalarını bekliyoruz. Daha dün telefona bakmayıp “Araç yok ne zaman da geleceği belli değil” deyip yakınlarına araç satan bayiler zora düşmüş. İnşallah bu millet son 2 yılın hesabını bunlardan sorar” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kendileri Ektiler Kendileri Hasadını YaptılarÖnceki Haber

Kendileri Ektiler Kendileri Hasadını Yap...

Moto Kuryeler Trafikte İşkence OlduSonraki Haber

Moto Kuryeler Trafikte İşkence Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar