Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

128 Tıp Öğrencisi Ders Başı Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
128 Tıp Öğrencisi Ders Başı Yaptı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı “İyilik Yolunda” isimli ilk dersle başladı. 128 birinci sınıf öğrencisinin katıldığı ilk dersi, LC Waikiki (LCW) Global e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş verdi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı “İyilik Yolunda” isimli ilk dersle başladı. 128 birinci sınıf öğrencisinin katıldığı ilk dersi, LC Waikiki (LCW) Global e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş verdi.

- Yaz Boyunca Fakülte Özelinde Çok Kıymetli İşler Yapıldı -

ASÜ Tıp Fakültesi Amfisindeki programın açılışında Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, yeni tıbbiyelilere hitap eden bir konuşma yaptı. Bir tıpçı olarak öğrencilerin ilk ders heyecanını yürekten paylaştıklarını ifade eden Arıbaş, her yıl bir önceki yıla kıyasla daha başarılı bir sezon geçirmek için çalıştıklarını belirtti. Yaz süreci boyunca Tıp Fakültesi yöneticilerinin ve çalışanlarının -başta Dekan Prof. Dr. Servet Gölgeler olmak üzere- yeni dönem için ciddi bir hazırlık yaptıklarını ve Fakültedeki her detayı titizlikle incelediklerini kaydeden Prof. Alpay Arıbaş, “Eğitim ve öğretimi bir ileri noktaya taşıyacak çok değerli yenilikler yapıldı. Her alanda daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunabilmek için çok yoğun gayretler gösterildi. Öğrencilerimiz bu gayretleri dersler ilerledikçe daha net görecekler. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

- “Hekimlik Çok Zorlu Ama Çok da Keyifli Bir Yolculuktur” -

Öğrencilerin hekimlik mesleğine başladıklarını ve bu mesleğin çok kutsal bir meslek olduğunu anlatan ASÜ Rektörü, tıp öğrencilerinin her birinin çalışkan, yeni şeyler öğrenme konusunda istekli, gayretli, dinamik, heyecanlı ve aynı zamanda yeni bilgiler edinmeye açık bireyler olması gerektiğini vurguladı. Altı yıllık eğitim sürecinin uzun gibi görünse de göz açıp kapayıncaya kadar geçecek bir süre olduğuna işaret eden Rektör Alpay Arıbaş, “Altı yıl sonra mezun olurken bugünü dün gibi hatırlayacaksınız. Hatta ileri yaşlarda olduğunuzda bile bugünü dün gibi hatırlayacaksınız. Zaman çok çabuk geçiyor. Süreyi gözünüzde büyütmeyin. ‘Bu altı yıl nasıl geçecek?’ diye evhamlanmayın. Hekimlik yolculuğu çok zorlu ama çok da keyifli bir yolculuktur. Zira öğrenecek çok fazla şey var. Hekimlik yoğun tempoda çalışmayı gerektirir, sizler de bu gerçeklikle hareket edin” şeklinde konuştu.

- “Zamanı İyi Kullanın, Dikkatli Çalışın, Sürekli Yenilenin” -

Hekimliğin farklı dinamiklere sahip bir meslek olduğunu, bunu tüm öğrencilerin çok yakın zamanda daha net bir biçimde fark edeceklerini ifade eden Rektör Arıbaş, “Yükünüz ağır. Sizler bu ağır yüke talip olunuz ve gerçekten harika bir meslek seçtiniz. Hayatınız boyunca coşkuyla, sevgiyle, gururla, şerefle taşıyacağınız ve asla emekli olamayacağınız bir meslek seçtiniz. Seçtiğiniz meslek bir yaşam biçimidir. Bunun bilincinde olarak hareket etmelisiniz” dedi. Başarılı olmanın yolunun zamanı iyi kullanmak, dikkatli çalışmak ve kendini yenilemek olduğunu ama bunların tek başına yeterli olmayacağını kaydeden Prof. Arıbaş, bilge insanın, insanı seven insan olması gerekliliğinin altını çizdi. Tüm canlılara sevgi beslemenin mesleğin anahtar kavramlarından birisi olduğuna da temas eden Arıbaş, “Kendinizden, çocuklarınızdan, yakınlarınızdan fedakârlık etmeniz gerekecek” şeklinde konuştu.

- Gölgeler: Sevgi Açlığı Çeken Toplumlarda İyilik Bir İlaçtır -

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Gölgeler de iyilik üzerinden hekimliği anlatan bir konuşma yaptı. Sevgi açlığı çeken toplumlarda iyiliğin bir ilaç olduğunu ifade eden Gölgeler, iyilik düsturu üzerinden yola devam etmek gerekliliğine dikkat çekti. Yeni öğrencilerin, insanlık tarihinin başladığı günden bu yana kutsal kabul edilen bir mesleğe ilk adımı attıklarını ifade eden Dekan Servet Gölgeler, “Hekimlik mesleği öyle bir şey ki; insanlarla direkt temas edebiliyor ve onların hayatına dokunabiliyorsunuz. Bundan dolayı siz çok kıymetlisiniz ve saygınsınız” dedi. “Hekimlik” kelimesinin “hikmet” kökünden geldiğini ve hekimlerin hikmetli, yani verdiği kararlarda çok az yanılan insanlar olduğunu anlatan Gölgeler, “Hekimlik sorumluluktur, dikkattir, disiplindir… Laubaliliği asla kabul etmez ve bir takım liderliğidir. Hülasa, hekimlik bir yaşam tarzıdır” diye konuştu.

- Hekimler, İyilik Yapma Fırsatının Merkezinde Yer Alıyor -

Programda Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özkan Fakültedeki, Başhekim Doç. Dr. Onur Karaca da Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Açılış konuşmalarının ardından LCW Global e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş “İyilik Yolunda” isimli bir sunum yaptı. Ailesinde ağabeyinin tıpçı olduğunu ve bu nedenle tıp öğrencilerini çok iyi anlayabildiğini söyleyen Yiş, bireylerin mesleki yaşamları içinde, kendi alanlarında pek çok iyi çalışma üretebileceğini ancak esas iyinin insanlara faydalı olmak olduğunu iletti. İyilik ve insan eksenli düşünmek gerektiğinden söz eden Ömer Barbaros Yiş, “İnsan, başka insanların hayatına dokundukça ne kadar değerli bir iş yaptığını anlayabiliyor. Hekimler zaten iyilik yapma fırsatının tam merkezindeler. İnşallah öğrencilerimiz en güzel şekilde insanlığa hizmet edecekler” dedi.

Program, ASÜ Tıp Fakültesi Mezunu Dr. Mehmet Orhanlı’nın öğrencilere hitap etmesi, bu yıl okulu dereceyle kazanan öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve konuşmacı Ömer Barbaros Yiş’e plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi. Yiş, sunumunun ardından, “İlk İşimiz İnsan Olmak” isimli kitabını imzaladı. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınlar Yeni Dönem Kayıtlarına Akın EttiÖnceki Haber

Kadınlar Yeni Dönem Kayıtlarına Akın Ett...

CHP’li Ertürk “Cezaya Suç Uydurma Davasından Korkmuyorum”Sonraki Haber

CHP’li Ertürk “Cezaya Suç Uydurma Davası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar