Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

28 Yıl Sonra Hikayelerini Baştan Yazdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
28 Yıl Sonra Hikayelerini Baştan Yazdılar
Aksaray’ın Yenipınar köyünde 1996 yılında kaçarak evlenen Hüseyin ve İlknur Ercan çifti 28 yıl sonra hikayelerini baştan yazdı. Ercan çifti 28 yıl önce yapamadıkları düğün hayalini 7 çocuğunun ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirdi.

Aksaray’ın Yenipınar köyünde 1996 yılında kaçarak evlenen Hüseyin ve İlknur Ercan çifti 28 yıl sonra hikayelerini baştan yazdı. Ercan çifti 28 yıl önce yapamadıkları düğün hayalini 7 çocuğunun ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirdi.

“Düğün Sözümü Yerine Getirdim”  

Hikayelerinin 28 yıl önce başladığını söyleyen Hüseyin Ercan, eşine verdiği düğün sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Hüseyin Ercan, eşinin hayallerinin peşinden koştuğunu ve içinde uhde olarak kalan düğün merasiminin sonunda gerçekleştiğini belirterek “28 yıl önce eşimle kaçarak evlendik. İngiltere’ye gittik ve gurbetçi hayatı yaşamaya başladık. Kaçırdıktan sonra düğün yapacağıma dair söz vermiştim. Ancak imkanlar doğrultusunda düğünü yapamadım. Eşim de düğün ısrarından vazgeçmedi. Ev, takı vaat ettiysem de düğün sözümü yerine getirmemi istedi. Sonunda istediği oldu ve düğünümüzü yapıyoruz. Mutluluğumuzu bir kat daha arttırdık.” ifadelerini kullandı.

“Düğün Sözü İçin Pes Etmedim ve Kazanan Ben Oldum”

28 yıl sonra gelinlik giymenin mutluluğunu yaşayan İlknur Ercan, eşinin sözünü yerine getirmesi için çok mücadele verdiğini ve sonunda dileğinin gerçekleştiğini belirtti. 7 çocuk annesi İlknur Ercan çocukları ve torunuyla düğünde doyasıya eğlendiğini kaydederek düğün sürecinden bahsetti. 28 yıl önce başlayan hikayelerinde yapamadıkları her şeyi yaptıklarını aktaran İlknur Ercan, “1996 yılında eşimle kaçarak evlendik. 7 çocuğum bir torunum var. Yakın zamanda bir torunum daha olacak. Eşimin 28 yıl önce verdiği düğün sözü için pes etmeden mücadele ettim ve düğün yapmaya ikna ettim. Verilen sözün yerine getirilmesinde kısmet bugüneymiş dedik. Sonunda muradıma erdim. İnşallah bütün erkekler hanımlarına verdikleri sözü yerine getirirler. Bu süreçte en büyük destekçim çocuklarım oldu. 28 yıl öncesine gittik ve ilk olarak eşim beni ailemden istedi. Sonrasında evlilik teklifi aldım. Ardından kınamızı yaptık. Son olarak düğünümüzü yaptık. Çok mutluyum, daha nice birlikte yıllarımızın olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anne ve babasının düğün heyecanına ortak olmanın mutluluk verici olduğuna dile getiren Ercan Çiftinin oğlu 24 yaşındaki Yasin Ercan “Anne ve babamın düğün merasiminde bulunuyorum. Annemin en büyük hayalinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 28 yıl sonra nasip oldu ve düğün mutluluğunu yaşadı. Çocukları olarak bizler de bu mutlu güne şahitlik ediyoruz. Annemin duaları kabul oldu ve sonunda düğün heyecanını yaşayabildi.” dedi.  

Ercan çiftinin kızlarından Ayşe, Hatice ve Yasemin Ercan, annelerinin hayalini kurduğu hikayeyi baştan yazdığını belirterek anne ve babasının düğün süreçlerine şahitlik etmenin herkese nasip olmayacağını kaydetti. Ercan çiftinin kızları açıklamasında “Annemiz resmen hikayesini baştan yazdı. 28 yıl sonra bütün hayallerine ulaştı. İstemesi, sözü, kınası derken düğününü de yaptık. Bizler de çocukları olarak heyecan duyuyoruz ve çok mutluyuz. Babamızın kahvesine isteme günü biber atarak adetlerimizi yerine getirdik. Herkese nasip olmayacak bu anları yaşadığımız için kıvanç duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

Çiftin en büyük çocuğu olan 26 yaşındaki Ayşe Ercan sözlerini “Ben de evliyim. Bir çocuğum var aynı zamanda ikinci çocuğumu bekliyorum. Çocuklarımın anneannesinin en özel gününe şahitlik etmesi hem duygulandırıyor hem de mutluluk veriyor.” diyerek sonlandırdı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKSARAYLI İŞ İNSANI İBRAHİM ÇAVGA, ENDONEZYA CUMHURİYETİ FAHRİ KONSOLOSU OLDUÖnceki Haber

AKSARAYLI İŞ İNSANI İBRAHİM ÇAVGA, ENDON...

Selçuklu Külliyesi Geçmiş ile Gelecek Arasında Köprü OlacakSonraki Haber

Selçuklu Külliyesi Geçmiş ile Gelecek Ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar