Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Aksaray Nüfusunun 2030’da 455 Bini Aşması Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Nüfusunun 2030’da 455 Bini Aşması Bekleniyor
Türkiye İstatistik Kurumu nüfus projeksiyonları yenilendi. Aksaray’ın nüfus projeksiyonuna göre 2030 yılında nüfus artış oranına bağlı olarak nüfusunun 455 bin 587 olması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu nüfus projeksiyonları yenilendi. Aksaray’ın nüfus projeksiyonuna göre 2030 yılında nüfus artış oranına bağlı olarak nüfusunun 455 bin 587 olması bekleniyor.

TÜİK Türkiye'nin nüfus yapısında son yıllarda meydana gelen değişimler sonucunda ortaya çıkan ihtiyaç ve Türkiye İstatistik Kurumu Revizyon Politikası gereğince 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları temel alınarak nüfus projeksiyonları yenilendiğini duyurdu. Açıklanan istatistik ve öngörülere göre Aksaray’ın nüfus artışında da değişiklikler yaşanacağı belirtildi. 2023 ve 2030 yıllarını kapsayan öngörülere göre Aksaray’ın yıllık ortalama nüfus artış hızı binde 5,5 olarak aktarıldı. 2023 yılı itibari ile 438 bin 504 kişilik bir nüfusa sahip olan Aksaray, nüfus projeksiyonuna göre her yıl orantılı nüfus artışları ile 2030 yılında 455 bin 587 kişilik bir nüfusa sahip olacak. Aksaray’ın nüfus yoğunluğunu ve artış öngörülerini değerlendiren Aksaraylılar, şehrin göç alma potansiyeline göre bu rakamın artış gösterebileceğini dile getirdi. Nüfus artış hızının doğurganlığın yanı sıra göçle de bağlantısı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar “Aksaray, ülkemizin merkezi konumunda bulunuyor. Şehrimizin nüfusu orantılı bir şekilde sürekli olarak artıyor. Hızla büyüyen ve gelişen Aksaray’ın nüfus projeksiyonuna baktığımızda nüfusun 2030 yılına kadar orantılı bir artışla ilerleyeceği görülüyor. TÜİK tarafından açıklanan öngörülere göre 2030 yılında nüfusumuz 455 binin üzerine çıkacak. Bu verilerin gerçekleşmesini mümkün olarak görüyoruz. Ancak bu verilerdeki artışı yalnızca doğurganlık istatistiklerimize bağlamıyoruz. Aksaray sürekli olarak göç hareketliliği yaşanan iller arasında bulunuyor. Göç hareketlerine bağlı olarak Aksaray’da nüfus artışının verilerin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Gerek iş olanakları gerek eğitim olanaklarına baktığımızda çevre iller arasında ileri seviyede olan şehrimiz imkanları doğrultusunda göç almaya devam edecektir. Buna bağlı olarak 2030 yılına kadar nüfusunun daha hızlı şekilde artacağını düşünüyoruz. Şehrimizin nüfus projeksiyonunu göz önünde bulundurarak nüfus artış yoğunluğumuza göre imkanlarımızın geliştirilmesi gerekiyor. Şehrin olanakları ne kadar ileri düzeyde olursa nüfusun refahı da o kadar iyi olur.” Şeklinde konuştular.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Sıfır Atıkta Büyük Adımlar Attık”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Sıfır Atıkta Büyük Adımla...

Hayır Çarşısı AçılıyorSonraki Haber

Hayır Çarşısı Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar