Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Araç Sevdamız Bitmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sevdamız Bitmiyor
ürkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın araç varlığı Haziran ayında bin 185 artarak 159 bin 982 oldu.

ürkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’ın araç varlığı Haziran ayında bin 185 artarak 159 bin 982 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Aksaray’ın araç varlığındaki artış devam ederken çevre illere göre araç sayısı en fazla olan il yine Aksaray olarak kayıtlara geçti. Aksaray’ın araç sayısındaki artışın endişe verici olduğu öngörüsünde bulunan vatandaşlar yıl bitmeden Aksaray’ın motorlu kara taşıtı varlığının 200 binin üzerine çıkabileceğini söyledi. Araç sayısında yaşanan artışa bağlı olarak ulaşımda acilen alternatiflerin oluşturulması gerektiğini dile getiren vatandaşlar “Ülkemizdeki iller arasında merkezi konumda bulunan Aksaray’da ulaşım alternatifinde tek olan karayolu ulaşımı araç sayımızı da etkiliyor. Ulaşımını araç ile sağlayan ve sağlamak durumunda kalan kişiler araç alarak ulaşım imkânını sağlamış oluyor. Şehrimizde alternatif ulaşım ağlarının olmaması bizleri mecburen motorlu kara taşıtlarına sevk ediyor. Her geçen gün artış gösteren araç sayımız nüfusumuzun yoğunluğuna bağlı olarak da değişkenlik gösterebiliyor. Motorlu kara taşıtı rakamlarımızdaki artış bu şekilde devam ederse yılsonuna gelmeden 200 binin üzerinde araç varlığımız olacaktır diye düşünüyoruz. Trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları göz önünde bulundurarak araç sayımızın artışındaki verileri dikkate almamız gerekiyor. Yetkililerimiz şehrimiz için acilen ulaşım alternatiflerini devreye sokması ve ulaşımdaki çeşitliliği arttırması gerekiyor. Çevre illere göre araç sayımızın oldukça fazla olması ve sürekli artış yönünde ilerlemesini mutlaka incelemeliyiz.” şeklinde konuştu. Diğer taraftan TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran ayı sonu itibarıyla 77 bin 820, Niğde’de 132 bin 836, Nevşehir’de 153 bin 644 ve Kırşehir’de 80 bin 817 oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Girdide En Çok Veteriner Harcamaları ArttıÖnceki Haber

Tarımsal Girdide En Çok Veteriner Harcam...

Yaban Hayvanı Ticaretine Geçit VerilmiyorSonraki Haber

Yaban Hayvanı Ticaretine Geçit Verilmiyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar