Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ASÜ’nün Siber Güvenliği TSE Standartlarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’nün Siber Güvenliği TSE Standartlarında
Aksaray Üniversitesi (ASÜ), elektronik ortamda yürütülen çalışmaların güvenilirliğini simgeleyen ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası” almaya hak kazandı.

Kampüste 2019 yılından bu yana internet altyapısı güçlendiriliyor ve elektronik ortamda yürütülen çalışmalar hem nitelik hem de nicelik bakımından geliştiriliyor. İş sürekliliğinin aksamaması adına oluşturulan sistem odasında anlık 100 terabaytlık veri işleniyor. Öğrenci, personel, not, sınav ve laboratuvar bilgileri ile şifrelemeler, yetki kullanımları, web sayfaları ve belge yönetimi gibi gizliliği üst düzeyde olan tüm süreçler anlık olarak izleniyor ve olası elektronik saldırılara karşı korunuyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, verilerin gizliliği, bütünlüğü ve ulaşılabilirliğine yönelik olarak uzun süredir yürüttüğü titiz çalışmaların ardından ASÜ, internet ortamındaki iş süreçlerinin güvenilirliğini uluslararası tanınırlığı olan bir belge ile somutlaştırdı. Dijital anlamda etkin bir güvenlik sistemine sahip olan ASÜ’deki sertifikasyon süreci yaklaşık bir yıl sürdü. Bu süreç içerisinde eğitim çalışmaları, elektronik taramalar, dijital testler ile uygulama denetimleri yapıldı ve ASÜ, bilgi güvenliği konusunda belgelendirildi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, yatırımları çağın gerçekliğine uygun şekilde kurguladıklarını belirtti. Dijitalleşme ve buna uygun altyapı kurma çalışmaları kadar kurulan sistemi güvenli bir biçimde sürdürmenin de önemli olduğunu dile getiren Şahin, “Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız konuda ciddi bir mesafe aldık. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın gayretleriyle Üniversitemiz, bilgi güvenliğinde yetkinliği simgeleyen bir sertifika almaya hak kazandı. Önemli bir aşamayı tamamladık. Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emine Aydoğdu’dan Sevgi Dolu ZiyaretÖnceki Haber

Emine Aydoğdu’dan Sevgi Dolu Ziyaret

4 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele GeçirildiSonraki Haber

4 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar