Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Aşurelikler Tezgahta Yerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşurelikler Tezgahta Yerini Aldı
İslam aleminin önemli ayları arasında yer alan ve aşure gününün yer aldığı Muharrem ayında aşurelik için kullanılan malzemeler tezgahlarda yerini aldı.

İslam aleminin önemli ayları arasında yer alan ve aşure gününün yer aldığı Muharrem ayında aşurelik için kullanılan malzemeler tezgahlarda yerini aldı.

Paylaşma duygusunun pekiştiği aşure ayında ikramda bulunmak için hazırlık yapmaya başlayan Aksaraylı vatandaşlar özellikle kuruyemişlerde yaşanan fiyat artışlarının aşure malzemelerini kısıtlamaya götürdüğünü söyledi. Aşurelik alışverişine çıkan vatandaşlar tezgahların doluluğuna karşı alışverişten elleri boş döndüğünü dile getirdi. Aşure günü geleneğini yaşatmak için fiyatlarla mücadele ettiklerini aktaran vatandaşlar “Muharrem ayının 10’uncu gününde gerçekleşen ve bir ay boyunca devam eden aşure geleneğimizi sürdürmek için alışverişe çıktık. Fiyatlara baktığımızda bakliyat ürünlerinde olmasa da kuruyemişlerde yüzde yüz fiyat artışı yaşandığını görüyoruz. Geçtiğimiz yılın iki katına çıkmış fiyatlara karşın bu yıl alım gücümüzün düştüğünü görüyoruz. Ürünlerin çoğunda alım miktarlarımızı azalttık. Aşure ayının bereketini yaşamak yardımlaşma ve paylaşma duygusunu pekiştirmek için aşure yapıyoruz. Bu fiyatlarla geleneklerimizi de sürdüremeyeceğiz” dediler.

Aksaray Eminönü Baharat Mehmet Tümer ise fiyatlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Aşurelik olarak satışa sunduğumuz buğdayımızın kilosu 25 lira, kabuksuz fıstık 120 lira, incir 300 lira, kayısı 300 lira civarında satışa sunuluyor. Sındık biraz pahalı olduğu için vatandaşlarımız çok tercih etmiyor, kilosu 500 liraya satılıyor. Nohut ve fasulye 55-60 lira civarında satılıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana özellikle kuruyemiş ürünlerinde fiyat artışı yaşandı.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki Teker Tutkunları Aksaray’ı GezdiÖnceki Haber

İki Teker Tutkunları Aksaray’ı Gezdi

Devrilen Araçtan Burnu Bile Kanamadan KurtulduSonraki Haber

Devrilen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Ku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar