Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Dinçer “Hedefimiz Engelli Bireylerin Yaşam Kalitesini Arttırmak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer “Hedefimiz Engelli Bireylerin Yaşam Kalitesini Arttırmak”
Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz mart ayında açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin hem eğitim hem de sosyal yaşantılarında önemli bir rol oynuyor.

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz mart ayında açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin hem eğitim hem de sosyal yaşantılarında önemli bir rol oynuyor.

Merkez, engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik sunduğu hizmetleri ve çeşitli kursları ile yoğun ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında yaptığı açıklamada; “Her alanda engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz” dedi. Belediye Başkanı Dinçer, merkezde sunulan özel eğitim ve atölye çalışmalarıyla engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Orta Anadolu’nun en büyük ve işlevsel merkezleri arasında yer alan merkezde engelli birey ve ailelerinin ücretsiz olarak faydalandığını aktardı.

Engelsiz Yaşam Merkezinde engellilere yönelik olarak haftanın belirli günlerinde takı tasarımından müzik ve resime, spor aktivitelerinden ebru sanatına kadar farklı branşlarda kurs hizmeti sunuluyor. Ayrıca merkezde dini değerler eğitimi ve özel eğitim kursları da veriliyor. Bu kurslar, bireylerin yeteneklerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, merkezin sunduğu rehberlik hizmetleri, farklı engel gruplarındaki bireylerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Merkezde, engelleri bireyler için bireysel ve grup eğitim odalarının yanı sıra, günlük yaşama uyum sağlamayı öğrenebilmeleri için fizik tedavi odaları ve çeşitli atölyeler bulunuyor. Engelli yakınlarının da unutulmadığı merkezde, aileler için kütüphane, kafeterya ve bekleme alanları da yer alıyor. Başkan Dinçer, “Bu merkezimizde her engel grubuna yönelik farklı ve özel eğitim çalışmaları yürütüyoruz” diyerek merkezdeki hizmetlerin sürekli olarak iyileştirildiğini sözlerine ekledi. Başkan Dinçer konuşmasında şehir halkının tamamına hitap eden en güzel hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceğini söyledi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Teknopark İçin Eğitim VerildiÖnceki Haber

Aksaray Teknopark İçin Eğitim Verildi

Milletin Azmi Bir Asırdır AyaktaSonraki Haber

Milletin Azmi Bir Asırdır Ayakta

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar