Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Borsa Yatırıma Doymuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borsa Yatırıma Doymuyor
Aksaray’ın yatırım ve proje üretme konusunda öncü kuruluşlarından olan Aksaray Ticaret Borsası, son projelerinden olan Eskil Tarım Ticaret Merkezi, Ortaköy Yunus Emre Tarım Ticaret Merkezi, Aksaray Kesimhanesi gibi yatırım projelerinin açılışını gerçekleştirerek hizmete sundu.

Aksaray’ın yatırım ve proje üretme konusunda öncü kuruluşlarından olan Aksaray Ticaret Borsası, son projelerinden olan Eskil Tarım Ticaret Merkezi, Ortaköy Yunus Emre Tarım Ticaret Merkezi, Aksaray Kesimhanesi gibi yatırım projelerinin açılışını gerçekleştirerek hizmete sundu.

Aksaray’ın gelişmesi ve büyümesi noktasında önemli çalışmalar yapan ve adından söz ettiren Aksaray Ticaret Borsası çalışmaları ile örnek gösterilmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda yapılmaya başlanan ve yaşanılan olumsuz süreçlere rağmen kısa bir sürede yapımı tamamlanan projeler Dünya Odalar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile hizmet vermeye başladı. Yatırım ve projelere doymayan Aksaray Ticaret Borsası’nın hedeflerini daima yüksek tuttuğunu kaydeden Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray için durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Ülke genelinde örnek niteliği taşıyan projelerden olan Eskil Tarım ve Ticaret Merkezi’nde 72 depo ve 76 adet ofisin bulunduğuna dikkat çeken ATB Başkanı Hamit Özkök, hedefleri doğrultusunda çalışmaya yürüttüklerini kaydetti. Aksaray için hayata geçirilen her projenin arkasında durarak destek veren herkese teşekkür eden Özkök, Eskil’in tarım şehri Aksaray’da önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek Eskil ve Ortaköy’deki tarım ve ticaret merkezlerini hizmete sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Tarım ve hayvancılığın merkezlerinden olan Aksaray’da talepler doğrultusunda projelere yön verdiklerini belirten Özkök, yeni projelerin de müjdesini verdi. Atıl durumda olan ve keşfedilmeyi bekleyen tuzlusu çalışmaları konusunda Aksaray Belediyesi ile işbirliği yapacaklarını kaydederek “Aksaray için de güzel bir projeye daha imza atacağız. Atıl durumda olan ve yıllardır boş kalan tuzlusu mevkiinde 37 derecelik sıcak suyumuz çıkmasına karşılık orada bir çalışma yapılamadı. Borsa olarak o bölgeye sosyal tesis yaparak Aksaraylıların hizmetine sunacağız. Bunun planlamasını yaptık ve ilerleyen günlerde de kamuoyuyla paylaşacağız. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ile birlikte Ziga’da da bir tesis için çalışma yapacağız. Bu saydığımız 3 projenin şu anki değeri 1 milyar liranın üzerinde. Bu yatırımı yapacak başka bir oda ve borsa yok” şeklinde konuştu. Proje ve yatırımlarını ekip çalışmasıyla yürüttüğünü vurgulayan ATB Başkanı Özkök, konuşmasının devamında yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek projelerinin devam edeceği mesajını verdi.

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, ATB öncülüğünde Eskil’de hizmete sunulan projelerin üreticilerin pek çok sorununa neşter vurduğunu belirterek çalışmalarından dolayı Özkök’e teşekkür etti.

Aksaray’da yaptığı yatırımlar ile şehre önemli katkılar sunan ATB’nin tarım ve hayvancılığın gelişiminde büyük paya sahip olduğunu aktaran Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Eskil’e yapılan projelerle ne kadar gurur duyulsa az olduğunu söyledi.

ATB’nin çalışmalarıyla vizyoner örnekler sergilediğinin altını çizen Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ATB Başkanı Özkök’ün durmadan yorulmadan proje ürettiğini söyledi. Aksaray’a ve ilçelere kazandırılan eserlerin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Özkök’ün Aksaray’ın yerel değerlerine de sahip çıktığını belirtti. ATB’nin akredite özelliği taşığını ve araştırmacı bir borsa olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, ATB’nin Avrupa borsaları ile aynı standartta hizmet verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ATB’nin projelerine ve yatırımlarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek Özkök’e teşekkür etti.

Aksaray’ın imkanlarını göz önünde bulundurarak yatırım projeleri üreten ATB’nin Aksaray’ın tarım ve hayvancılığına önemli katkılar sunduğunu dile getiren Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, çalışanların emrinde olduklarını söyledi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın kendisi için önemli bir değer olduğunu ifade ederek Aksaray’da yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu dile getirdi. Sürekli çalışma anlayışı ile hareket ettiklerini kaydeden Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın her sektörünün canlandırılması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Konuşmaların ardından açılış programı gerçekleştirilirken Eskil’de inşa edilecek kesimhanenin de temeli atıldı. Programa Aksaray’daki STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda oda, borsa ve birlik başkanı da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 Temmuz Kent Meydanında AnılacakÖnceki Haber

15 Temmuz Kent Meydanında Anılacak

Adana Yolunda Kamyonet DevrildiSonraki Haber

Adana Yolunda Kamyonet Devrildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar