Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

CHP’li Özdemir “Aydınlık ve Mutlu Günler Yakındır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Özdemir “Aydınlık ve Mutlu Günler Yakındır”
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı partinin 101’inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi. Törende konuşan CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, partisinin iktidarında atılacak adımlardan bahsetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı partinin 101’inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi. Törende konuşan CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, partisinin iktidarında atılacak adımlardan bahsetti.

15 Temmuz Milli İrade Meyanında düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. geçtiğimiz gün Tunceli’de şehit olan askerleri anarak konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Bilal Özdemir “Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in şehit olduğunu, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun yaralandığını üzüntü içerisinde öğrendik. Şehitlerimize Allahtan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı, yaralı askerimize de acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Özdemir konuşmasının devamında “Gazi Mustafa Kemal Paşanın en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi 101 yaşında. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. İdare usulü halkın kaderini bizzat ve bilfiil belirlemesi esasına dayanır. Milletin hakiki ve yegane temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında hiçbir fert, hiçbir kuvvet ve hiçbir makam milletin kadrine hakim olamaz.8 Nisan 1923 yani ilke 1 Cumhuriyet Halk Partisinin ilk programı sayılan ve 8 Nisan 1923 de yayınlanan 9 umdeden yani 9 ilkeden birincisi. Cumhuriyet Halk Partisi 7 Eylül 1919 da Sivas kongresinde kurulan Anadolu ve Rumeli  Müdafai Hukuk Cemiyetlerinin devamıdır.   Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetleri adı altında Anadolu da ve Rumeli de direnişi, Milli kurtuluş Savaşını örgütlemiş, kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük katkı sağlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi bir ulusun kurtuluş mücadelesi veren ilk, tek ve dünyaya örnek partisidir. 9 Eylül 1923 tarihinde kuruluş dilekçesini vererek Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kurulan ilk siyasi partidir. Kuruluşundan elli gün sonra Cumhuriyeti ilan ederek Cumhuriyetin kurucu partisi olmuştur. Anadolu ve Rumeli  Müdafai Hukuk Cemiyeti olarak kurtuluş mücadelesi vermiş olması nedeniyle kurtuluşun partisi Cumhuriyeti ilan eden parti olması sebebiyle de kuruluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu iki özelliği nedeniyle dünya siyaset tarihinde tektir.

Yukarıda okuduğum ilk umde yani ilk ilkede olduğu gibi kurulduğu günden buyana milli egemenlikten yana, demokrasiden yana, tam bağımsızlıktan yana tavrını ortaya koymuştur.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları diktatörlüğün ve faşizmin hakim olduğu yıllarda dünyada ki  hakim akımların aksine milli egemenlik ve demokrasi diyerek tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin ilanıyla yetinmemiş yapmış olduğu devrimlerle Türkiye Cumhuriyetinde aklın ve bilim hakim olduğu, kadınıyla erkeğiyle herkesin eşit yurttaş olduğu, çağdaş, ilerici bir devlet yaratmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında dönemine göre ilerici bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi TBMM’yi açmış, birinci ve ikinci anayasayı yapmış, cumhuriyeti ilan etmiş, hilafetin kaldırılmasıyla, harf devrimiyle, tekke ve zaviyelerin kaldırılmasıyla, kadınların seçme seçilme hakkıyla çağdaş, ilerici, modern bir toplum yaratırken bugünde tam bağımsızlığa, demokrasiye inanan, insan haklarına saygılı, laik,  sosyal hukuk devletine inanan, kadın haklarını sonuna kadar savunan, çevreye, doğaya, hayvana saygılı, her canlının yaşam hakkını kabul eden, emekten yana, özgürlükten yana, barıştan yana politikalar üreten çağdaş sol bir partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiç kimse düşüncesinden ya da düşüncesini ifade ettiği için cezalandırılmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, tek adam rejimine son verilip parlamenter sistem tüm kural ve kurullarıyla yeniden kurulacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hukukun üstünlüğü mutlak kabul edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hiçbir gazeteci gazetecilik yaptığı için cezalandırılmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, ülke kaynaklarını yandaşlar değil tüm halkımız paylaşacak. Bu sayede yandaş servetine servet katmayacak. Tüm halkımız refaha kavuşacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, emek hak ettiği değeri görecek. İş cinayetlerine göz yumulmayacak. Çocuk işçiliği son bulacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kadın evde oturan ikinci sınıf vatandaş olmayacak. Kadın erkek eşit vatandaş olacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Narinler ölmeyecek. Narini,  bırakın öldürmeyi, bırakın cinsel saldırıyı, en ufak bir zarar veren kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayıp en ağır ceza ile cezalandırılacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, ülkemizdeki yeraltı kaynakları emperyalist şirketlere peşkeş çekilerek doğayı katletmelerine izin verilmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hayvanlar katledilmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kısaca herkes mutlu olacak. Aydınlık ve mutlu günler yakındır.

Partimizin 101. Yaş günü kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haksız Kazanca Geçit VermedilerÖnceki Haber

Haksız Kazanca Geçit Vermediler

Güçlü Altyapı İçin Çalışmalar SürüyorSonraki Haber

Güçlü Altyapı İçin Çalışmalar Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar