Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Çiftçiler Dikkat, Kayıtlar Başlıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiler Dikkat, Kayıtlar Başlıyor!
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı sistemi olan Çiftçi Kayıt Sistemi için 2025 üretim yılı kayıtları 1 Eylül 2024’te başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı sistemi olan Çiftçi Kayıt Sistemi için 2025 üretim yılı kayıtları 1 Eylül 2024’te başlıyor.

Tarım ve hayvancılık alanında pek çok olanağı içerisinde barındıran ÇKS için yeni dönem kayıtları konusunda hatırlatma yapan yetkililer üreticilerin 2025 yılında mağduriyet yaşamaması için kayıtlarını zamanında yapması gerektiğini söyledi. Çiftçilerin ÇKS kayıtlarını 1 Eylül 2024 ve 31 ARALIK 2024 tarihleri arasında İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinden şahsen başvuru yaparak güncellemeleri gerektiğini aktaran yetkililer e-Devlet üzerinden ÇKS başvurularının yapılabileceğini kaydetti. Ayrıca üretim planlaması kapsamında ekim yapmadan en az 15 gün önce kayıt yaptırmalarının önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer ÇKS ile ilgili yaptığı açıklamada “ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasına katkı sunuyor. Bakanlığımız tarafından doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bu sistem çiftçilerimiz için önem taşıyor. Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin bilgilerinin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan sistem bütününü kapsayan ÇKS için başvuru ve kayıt yenileme süreci 1 Eylül 2024 itibari ile başlıyor. 4 ay boyunca devam edecek olan başvuru sürecini üreticilerimizin kaçırmaması gerekiyor. Bu süreci dikkate alarak ÇKS kayıtlarını zamanında yaptırmalarını önemle hatırlatıyoruz. ÇKS ile ürün bilgileri, ürünün sulama durumu, örgütlü çiftçi sayısı gibi bilgilere beyan ile değil resmi kayıt ile ulaşılabilmesi mümkün hale geliyor. ÇKS olanaklarından faydalanmak için kayıtların aksatılmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dijital Ticarette Kişisel Veriler Daha Güvenli OlacakÖnceki Haber

Dijital Ticarette Kişisel Veriler Daha G...

Özkök “İnadına Üretim Yapıyoruz Ama Karşılığını Alamıyoruz”Sonraki Haber

Özkök “İnadına Üretim Yapıyoruz Ama Karş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar