Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Demokrasinin Zaferi 8 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrasinin Zaferi 8 Yaşında
Tam sekiz yıl önce hain darbecilerin tanklarına, silahların siper olan Türk milleti demokrasi zaferinin 8’nci yılında şehit ve gazilerini minnetle anıyor.

Tam sekiz yıl önce hain darbecilerin tanklarına, silahların siper olan Türk milleti demokrasi zaferinin 8’nci yılında şehit ve gazilerini minnetle anıyor.

250 kişinin şehit olduğu yaklaşık 2 binin üzerinde kişinin de yaralandığı hain gecenin yıl dönümünde duygular yine değişmedi. Darbe girişiminin engellenmesinin ardından kanlı gecede yazılan zaferi unutmayan Türkiye’de anma törenleri düzenlenerek şehitler ve gaziler minnetle anılacak. Tarih sayfalarında altın harflerle yazılan ve anılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla Aksaray protokolü de anma mesajları yayınlayarak “demokrasi için tek yürek” mesajı verdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajında “azlumun yanında olmayı şiar edinmiş, huzur ve barışı dünyaya hakim kılmak için sancaktarlık yapmış aziz, kahraman ve necip bir milletin evlatlarıyız. Karıncayı bile incitmekten imtina eden bizler, zaman zaman da içimizdeki hain ve gafiller eliyle imtihan ediliyoruz. Bunun en yakın örneğini de maalesef 15 Temmuz Kalkışması ile yaşadık. Dertleri milletin iradesini vesayet altına almak olan iç ve dış mihraklar güç birliği yapmaktan asla geri durmuyorlar. Kendilerince fırsat bildikleri her anı kollayıp değerlendiriyorlar. Her şeyi ince ince hesap ediyorlar da bir türlü bu milletin ferasetini, irfanını, vatan aşkını, hürriyet sevdasını, şehadet arzusunu hesap edemiyorlar. Çünkü yaşamlarında bu kavramlar ve bunların derin manaları yok. Şüphesiz ki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Burada yaşayabilmek için bedeller ödemeye de devam edeceğiz. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’ni  ilelebet yaşatma inanç ve kararlılığımızı çocuklarımıza ve gençlerimize de aşılıyoruz. Onları bu şuur ve bilinçle eğitiyoruz. Eğitim, Asla mücerret bir bilgi ya da akademik başarıdan ibaret değildir.

Bizler her şeyden evvel evlatlarımıza; vatan aşkını, ahlaklı, erdemli, adil, dürüst olmayı ve vatanın bizim her şeyimiz olduğunu öğretiyoruz. Bunları özümseyip yaşamlarının merkezine koydukları zaman her biri birer Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Ömer Halisdemir olacaklar ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler. Buna hiç şüphemiz yok… FETÖ tarafından haince yapılan 15 Temmuz Kalkışması hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Aziz milletimizin gösterdiği feraset de yüzyıllarca unutulmayacak ve demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacaktır. Bu vesile ile Aksaray’ımızın yiğit evladı, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı iken 15 Temmuzda şehadet şerbeti içen Şehit Önder GÜZEL’e ve vatan müdafaasında can veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum..       Söz bir vatansa biz biriz. Söz bayraksa biz iriyiz.

Söz milletse biz Türkiye’yiz.” Dedi. (Basın bülteni)

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı 15 Temmuz’un kahramanlık destanı olduğunu belirterek “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde, milletimizin gösterdiği kahramanlığı ve demokrasimize sahip çıkma iradesini bir kez daha anıyor ve gururla hatırlıyoruz.  Bundan tam sekiz yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ancak milletimiz, iradesine sahip çıkarak, demokrasiyi savunarak ve vatanını koruyarak bu hain girişimi bertaraf etmeyi başarmıştır.

O gece, genç yaşlı, kadın erkek demeden sokaklara dökülen milyonlarca vatandaşımız, tankların önüne yatarak, kurşunların karşısında dimdik durarak ve meydanları doldurarak eşsiz bir kahramanlık destanı yazdı. Bu aziz millet, canını hiçe sayarak demokrasiyi ve milli iradeyi korudu. O gece, şehit düşen 251 kahramanımızı ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Onların gösterdiği cesaret ve fedakârlık, milletimizin hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır. 15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması değil, aynı zamanda milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin ne kadar güçlü olduğunu da tüm dünyaya göstermiştir. Bu tarihi gün, milletimizin iradesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığının en somut göstergesidir. Bizler, aziz milletimizin her bir ferdi olarak, demokrasimize ve milli iradeye yönelik her türlü tehdide karşı daima uyanık ve kararlı olacağız. Ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın aydınlık yarınlarını korumak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bir kez daha kutluyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, demokrasiye olan bağlılığı ilelebet sürecektir.” İfadelerini kullandı. (Basın bülteni)

15 Temmuz’un bir milletin uyanışının, dirilişinin ve küllerinden yeniden doğuşunun günü olduğunu vurgulayan AK Parti Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Hüseyin Altınsoy, “15 Temmuz, Türk Milleti’nin hiçbir zaman boyun eğmediğinin ve hiçbir zaman da eğmeyeceğinin göstergesidir” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Milletvekili Hüseyin Altınsoy; “Milletimiz 15 Temmuz 2016’da hürriyet ve istiklal sevdasına sadakat sınavından her zaman olduğu gibi yine alnının akıyla ve büyük bir gururla çıkmayı başarmıştır. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durarak, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, Aksaray’ımızda da gencinden yaşlısına tüm hemşerilerimiz, 15 Temmuz gecesi üzerlerine düşeni yapmış, şehrin meydanlarını doldurmuş, emanetlerine sahip çıkmış ve hainlerin emellerine ulaşmalarına engel olmuşlardır. Yeniden dirilişin, Milli İrade hakimiyetinin, Aziz Türk Milletinin şahlanışının, yeni bir tarih yazılışının sembolleşen günlerinden olan 15 Temmuz, bir varoluş, bir diriliş, günü olmanın yanı sıra, hainlerin kirli emellerine ve vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tek vücut oluşunun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkesine sahip çıkışının destanlaşan günüdür” dedi.

Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık şer odaklara asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Milletvekili Altınsoy, “Bununla birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Aziz Milletimiz, şehitlerimizin emaneti güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, geçmişinden gelen onurlu duruşuyla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Hainliğin sınır tanımadığı Türk evlatlarına haince kurşun ve bombaların yağdırıldığı 15 Temmuz şehitleri basta olmak üzere, vatan uğruna canlarını vermekten kaçınmayan ve daima minnet duyacağımız, onurumuzun, dirilişimizin ve direnişimizin sembolü olan tüm aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.” (Basın bülteni)

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında, milletin o gece sergilediği büyük mücadeleyi hatırlatarak, demokrasiye ve milli birliğe olan inancını vurguladı.

Başkan Dinçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde sergilediği büyük mücadeleyi hatırlayarak 15 Temmuz'u bir kez daha anıyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemize karşı düzenlenen hain darbe girişimi, milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılmış karanlık bir saldırıydı. Ancak, milletimizin kararlı duruşu ve demokrasiye olan bağlılığı sayesinde bu ihanet girişimi boşa çıkarılmıştır.

Bu vesileyle, o gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu her zaman yeniden güçlendiği bir ülke olarak, bu birlik ve beraberliği daha da pekiştirerek ileriye taşımak hepimizin görevidir.

15 Temmuz'un yıldönümünde, demokrasimize ve milli birliğimize olan inancımızı bir kez daha yineliyor, aziz milletimizin her daim huzur ve refah içinde yaşamasını diliyorum." dedi. (Basın bülteni)

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından ülkemizin istiklaline ve istikbaline karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin millet iradesi ile kazanıldığı demokrasi zaferinin yıldönümünde AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk tarafından mesaj yayımlandı.

15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Başkan Aktürk, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Mesajının devamında, “FETÖ/PDY mensupları ve iş birlikçileri tarafından ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişimi, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen Başkan Aktürk, “15 Temmuz; devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu göstermiştir. Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için o gece hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek hain darbecilere vücudunu siper eden ve korkusuzca tanklara karşı çıkan aziz milletimiz gelecek kuşaklara da örnek sergilemiştir. Bizlerde tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacak, onların ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız. Yüce Türk milletinin kahramanlık destanı olan 15 Temmuz’un 8.yıl dönümünde, Allah'ın yardımı ve milletin cesaretiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişimi sırasında hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehitliğe yükselen vatandaşımızı rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi. (Basın bülteni)

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş mesajında “Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekâsını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 8. yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Türkiye düşmanları tarafından planlı olarak gerçekleştirilen bu hain girişime, aziz milletimiz tek yürek olup tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbinde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle karşı koyarak ülkemizin birlik ve beraberliğine ve milletimizin istiklaline kast edenlere geçit vermemiştir. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde" destan yazan kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.” Dedi. (Basın bülteni)

Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ferit Köse ise mesajında “Ülkemizin geleceğini yok etmeye yönelik hain darbe girişimine sahne olan o karanlık gecenin üzerinden tam sekiz yıl geçti. Tarihte her zaman önemli bir konuma ve itibara sahip olan milletimiz, 15 Temmuz Milli Direnişi ile dünyaya bir kez daha örnek teşkil edecek bir olaya imza atmıştır. Bu olay ile milletimiz, tüm dünyaya halkın iradesi üzerinde başka bir güç olmadığını ispatlamıştır. Söz konusu amaç, toplumsal sözleşme metni olan Anayasanın tanınmamasına ve askıya alınmasına yol açmaktadır. Ayrıca bu hukuk dışı müdahaleler milli iradenin yok sayılmasına ve buna bağlı biçimde sivil toplumun gelişim hakkının ihlal edilmesine neden olmaktadır. Türk milleti adına karar veren yargı, 15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişimi karşısında, daha ilk dakikadan itibaren safını belirleyerek milletin ve hukukun yanında yer almıştır. emokratik siyasal düzen içerisinde tecelli eden milli iradeye karşı gerçekleşen FETÖ terör örgütünün hain kalkışmasına göğsünü siper eden aziz millet fertleri ile devlet töresini ve demokrasimizi ayakta tutma kararlılığı gösteren siyaset ve devlet adamlarımız sayesinde millî ruh şahlanmış, yeni bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Darbeler ve darbe girişimlerinin, başta yaşam ve özgürlük hakları olmak üzere anayasal ve yasal düzeyde güvence altına alınan çok sayıda insan hakkı açısından yıkıcı etkileri bulunmaktadır. Demokrasilerde egemenliğin tek sahibinin millet olduğuna ve siyasî iktidarların meşruiyetinin millî iradeye dayandığına inandığımızı; hangi düşünce ve gerekçeyle olursa olsun, demokratik rejime ve parlamentonun anayasal yetkilerine dışarıdan gelen her türlü müdahaleyi gayrimeşru ve kabul edilemez bulduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz. Demokrasimizin, bu şekilde askıya alınmasının, ortadan kaldırılmaya çalışılmasının acılarını yaşayan biz hukukçular olarak benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ülkemize ve demokrasimize yapılan hain saldırının yıl dönümünde, menfur kalkışmanın faillerini lanetliyor, demokrasimizin kahramanları Şehit ve Gazilerimizi şükranla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz.” Dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avuçlu, Randevu Yazılımı GeliştirdiÖnceki Haber

Avuçlu, Randevu Yazılımı Geliştirdi

Hastane Ulaşımı Yeni Yollarla KolaylaşıyorSonraki Haber

Hastane Ulaşımı Yeni Yollarla Kolaylaşıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar