Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Haksız Kazanca Geçit Vermediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haksız Kazanca Geçit Vermediler
Aksaray’da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 8 ay boyunca tüketicilerin korunması amacıyla yaptıkları denetim ve kontrollerde haksız kazanca geçit vermedi.

Aksaray’da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 8 ay boyunca tüketicilerin korunması amacıyla yaptıkları denetim ve kontrollerde haksız kazanca geçit vermedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenli olarak ülke genelinde gerçekleştirilen denetimler sürüyor. Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü de denetim faaliyetlerini yoğunlaştırarak il genelinde haksız kazancın önüne geçmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin 1 Ocak 2024 ile 1 Eylül 2024 tarihleri arasındaki denetim ve kontrol çalışmalarında özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri kapsamında bulunan işletmeler ve ürünler kontrol edildi. 8 ay boyunca il genelinde yapılan denetimlerde market, kasap, kırtasiye, restoran, lokanta, kafe, züccaciye ve benzeri iş yerleri başta olmak üzere 2 bin 192 işletmede denetim yapıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde ürünlerin fiyatlarının fahiş olup olmadığı konusu başta olmak üzere ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına da bakıldı. Ayrıca etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatını da kontrol eden ekipler haksız kazanç sağlanacak durumları tek tek kontrol etti. Tüketicilerin korunması için saha denetimlerinde 8 ayda 21 bin 97 ürünü inceleyen ekipler 201 aykırılık için 455 bin 561 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Diğer taraftan 272 işletmede 500 ürün bazında haksız fiyat artışı denetimi gerçekleştiren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri fiyat etiketi, haksız fiyat artışı ve gramaj denetimlerinin aralıksız olarak süreceğini dile getirdi. Aksaray’da yapılan denetimlere karşı duyarlı olunması gerektiğini kaydeden ekipler tüketicilerin karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluk karşısında yetkililere haber vermesi konusunda uyarıda bulundu. Ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrollerin olumlu yansımalarını tüketim sırasında gördüklerini kaydeden vatandaşlar “Ticaret Bakanlığımızın denetim faaliyetleri ülke genelinde sürüyor. Şehrimizde de sık sık denetim ekiplerimizle karşılaşıyoruz. Kanunlar kapsamında yapılan denetimler ile tüketicilerin korunması sağlanıyor. Bizlerin mağdur olmaması için ekiplerimiz sürekli sahada yer alıyor. Tüketici olarak bizler de mağduriyet yaşadığımız durumlarda hemen yetkililerimize haber veriyoruz. Vatandaş olarak bizlerin de bu olaylara karşı duyarlı olması gerekiyor. Yönetmelik ve mevzuata aykırı ticaret yapanların cezasını çekmesi gerekiyor. Haksız kazanç sağlayarak tüketiciyi mağdur eden ve piyasada dengesizliğe neden olanların tespit edilmesi için denetimleri gerekli buluyoruz. Fiyat etiketi, haksız fiyat artışı, kasa ve raf fiyatı arasındaki farkların denetlenmesi yapılarak güven duygumuz arttırılmış oluyor. Ayrıca göstermelik, aldatıcı ve yanıltıcı indirimlerin neden olduğu mağduriyetler de denetimler sayesinde ortadan kalkmış oluyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerimize 8 ay boyunca gösterdikleri ve bundan sonra gösterecekleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu “Akademik Başarılar İçin Tüm İmkanlarımızı Seferber Edeceğiz”Önceki Haber

Vali Kumbuzoğlu “Akademik Başarılar İçin...

CHP’li Özdemir “Aydınlık ve Mutlu Günler Yakındır”Sonraki Haber

CHP’li Özdemir “Aydınlık ve Mutlu Günler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar