Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

İŞKUR’dan İşsizlere Müjde: “İşbaşı Eğitimi İle Meslek Sahibi Olacaklar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR’dan İşsizlere Müjde: “İşbaşı Eğitimi İle Meslek Sahibi Olacaklar”
İl genelindeki istihdam sorununu çözmek adında yıllardır dur durak bilmeden fabrika ve işletmeleri gezip işçi konusunda girişimlerde bulunan İŞKUR istihdam için mesleki eğitim programları için de önemli bir açıklama yaptı.

İl genelinde özellikle de organize sanayi bölgesindeki fabrikalar ile sürekli temas halinde olan Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) istihdam seferberliği için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ellerinde belirli bir sanatları veya okudukları okullarda bir iş denetimi edinememiş işsizler konusunda açıklama yapan İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında kursiyerlerin alacakları ödeneklere destek vererek işsizlerin sanat sahibi olmasını ve iş imkanı bulmasına aracılık edecek. 

“Meslek edindiriyor ve mesleki becerilerinizi geliştiriyoruz” denilerek yapılan yazılı açıklamada; “Mesleki eğitim kursları; mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. İŞKUR’un “İşbaşı eğitim programı” ve “Meslek edindirme kursları” ile gençler mesleki deneyim ve tecrübe kazanarak işgücü piyasasında yer alıyor, özel sektör işyerleri haricinde; MEB’e bağlı resmi ve özel öğretim kurumları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi, işveren, esnaf sendikaları, iktisadi işletmeleri bulunan dernek ve vakıflar ile işbirliği halinde de kurs düzenlenebilmektedir.

İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen mesleki eğitim kursları kapsamında; En az 5 sigortalı çalışana sahip olan işverenler tarafından kursiyerlerin en az %60’ının 120 günden az olmamak üzere kurs süresinin en az 2 katı kadar süreyle istihdam edilmesi gerekmektedir. Özel sektör işyerleri ile düzenlenen kurslarda sigortalı sayısı;  5-9 arasında olan işyerleri için 12 kursiyer, 10-49 arasında olan işyerleri için 24 kursiyer, 50 ve daha fazla olan işyerleri için sigortalı sayısının %50’sine kadar kursiyer desteği sağlıyoruz. 

Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere, kurslara fiilen katıldıkları her gün için Genel Müdürlükçe belirlenen mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 653,93 TL, bu meslekler dışında kalan mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 457,75 TL ve uçak bakım teknisyeni ve tren makinisti mesleklerinde düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 653,93 TL günlük cep harçlığı ödüyoruz. Kursiyerlerin kurs süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerini karşılıyoruz. Özel sektör işyerinin kendi bünyesinde eğitici bulunmaması halinde kursiyerlere eğitim veren eğiticilerin giderlerini de karşılıyoruz.

Milli eğitim bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında meslek lisesi mezunu gençlere mezun oldukları alanda işbaşı eğitim programına katılmaları durumunda asgari ücretten %30 daha fazla tutarda cep harçlığı veriyoruz. Programa 26 gün katılım sağlayan gençlere 654 TL olan günlük tutar 850 TL olarak uygulanacaktır.

Programın geçerli olduğu Alanlar; Elektrik-elektronik teknolojisi makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, mobilya ve iç mekân teknolojisi, gemi yapımı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme

Uygulamadan kimler faydalanabilir? Mesleki ve teknik ortaöğretim mezunları işbaşı eğitim programı ve meslek edindirme programından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr adresinden bilgi edinebilecekleri gibi bizzat Aksaray çalışma ve iş kurumu (İŞKUR) il müdürlüğüne gelerek iş ve meslek danışmanları tarafından bilgi alabileceklerdir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıra Bulamayan Halk Soruyor: “Kim Bu 3 Bin Kişi”Önceki Haber

Sıra Bulamayan Halk Soruyor: “Kim Bu 3 B...

Su Kuyusuna Düştü AFAD KurtardıSonraki Haber

Su Kuyusuna Düştü AFAD Kurtardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar