Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Jandarma Trafik Güvenliği İçin Denetimleri Arttırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma Trafik Güvenliği İçin Denetimleri Arttırdı
Okulların açılması ve taşımalı eğitim nedeniyle servis hareketlerinin artması il jandarma komutanlığı trafik jandarma ekiplerini de harekete geçirdi.

Aksaray’da sorumlu oldukları alanlarda yaptıkları başarılı çalışmalar ile gerek kırsalda gerekse merkezde tüm Aksaraylıların güvenini kazanan il jandarma komutanlığı ekipleri yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler ve diğer vatandaşların trafik güvenliğini sağlamak için tüm bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı.

Özellikle köy ve kasabalardaki okul çevrelerinde yaya güvenlikleri için çalışma yapan ekipler taşımalı eğitim nedeniyle servislerin de harekete geçmesi ile yollarda da denetimlerini arttırdı.

Ekipler caykopter adı verilen hava aracı ile belirlenen kavşaklar ile yoğun olarak kullanılan yollarda havadan ve yerden yaptıkları kontrollerde; Seyir halinde emniyet kemeri kullanımı ve hız ihlalleri başta olmak üzere, cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, geçme kuralları, yanlış duraklama ve park etme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural ihlali yapan sürücüler tespit edildi. Kural ihlali olan sürücüler uygulama noktalarında durdurularak kural ihlalleri konusunda bilgiler verildikten sonra haklarında idari işlemleri yapıldı.

Trafik Jandarması tarafından yapılan denetim ve kontroller konusunda il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” “Gözünü Yoldan Ayırma, Sevdiklerinin Gözünü Yolda Bırakma” sloganıyla sürücülerimize ve seyahat eden vatandaşlarımıza uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirmeler yapılarak, hayırlı yolculuklar dilenmiştir.

Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyeden Fizik Tedavi Hastalarına Önemli HizmetÖnceki Haber

Belediyeden Fizik Tedavi Hastalarına Öne...

Belgemen’den İktidara Sözünüzü Yerine Getirin ÇağrısıSonraki Haber

Belgemen’den İktidara Sözünüzü Yerine Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar