Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Kazanç İçerikli Reklamlara Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazanç İçerikli Reklamlara Dikkat
Son günlerde artış gösteren ve tüketicileri yanıltarak dolandırıcılık tuzağına düşüren reklam içeriklerine karşı yetkililer uyarıda bulundu.

Son günlerde artış gösteren ve tüketicileri yanıltarak dolandırıcılık tuzağına düşüren reklam içeriklerine karşı yetkililer uyarıda bulundu.

Dijital platformlarda yaygınlaşan ve özellikle sosyal medya platformlarında ön plana çıkan reklam içeriklerine karşı uzmanlar uyarıyor. Reklam içeriklerinin çoğu zaman gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken uzmanlar bu tür içeriklerin mutlaka teyit edilmesi gerektiğini belirtti. İnternette yaygınlaşan reklamların tüketicilere mağduriyet yaşatma eğiliminin arttığına değinen uzmanlar özellikle sosyal medya platformlarında yer alan reklamların dolandırıcılık amaçlı olabileceğini söyledi. Dijital ortamlardaki dolandırıcılık yöntemlerinin gün geçtikçe şekillendiğini aktaran uzmanlar “Son zamanlarda sosyal medya ve internet kullanımının artmasına bağlı olarak dolandırıcılık yöntemlerinde de farklılıklar görülüyor. Dolandırıcılar internette uzmanlaşmış durumda. Dijital platformların tüm hilelerini çözen ve dolandırıcılık yöntemi olarak kullanan dolandırıcılar tüketicilere ve vatandaşlara mağduriyetler yaşatabiliyor. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığımız bedava deneme puanı kazandınız, kayıt olun kazanın gibi başlıklar tehlikeli olabiliyor. Tüketicileri bu şekilde tuzağına düşürmeyi amaçlayan dolandırıcılar kazanç başlığı adı altında kişilerin özel bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Bu tür başlıklarla telefonlarımıza ve bilgisayarlarımıza gelen reklam içeriklerine dikkat etmemiz gerekiyor. Kişisel verileri ve kredi kartı bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan bu tür asılsız iletilere kullanıcıların itibar etmemesi gerekiyor. Yönlendirilen sahte bağlantılar üzerinden kullanıcıların herhangi bir başvuru ya da ön ödeme yapmamasını öneriyoruz. Dijital platformların kullanımı konusunda mutlaka güvenlik uygulamalarının açılması gerektiğini söylüyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Borsası da Olmasa…Önceki Haber

Aksaray Borsası da Olmasa…

Başkan Dinçer “Şehrimizin Tüm İhtiyaçlarına Çözüm Üretiyoruz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer “Şehrimizin Tüm İhtiyaçlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar