Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

KKTC Meclis Başkanı Aksaray’ı Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC Meclis Başkanı Aksaray’ı Ziyaret Etti
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun misafiri olarak Aksaray’a gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, şehirde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun misafiri olarak Aksaray’a gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, şehirde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Aksaray Valiliği önünde karşılanan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve beraberinde Aksaraylı Kıbrıs Gazileriyle Aksaray Şehitliği, Aksaray Belediyesi Şehitler Müzesi, şehrin manevi mimarlarından Somuncu Baba’nın kabrini ziyaret etti. Aksaray’ın ismi gibi güzel bir şehir olduğunu söyleyen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada “Anavatan Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden olan Aksaray’dayız. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu yakinen tanıdığımız bir dostumuz oluyor. TBMM’de görev yaptığı süreçte kendisini tanıdık. Aksaray Valisi olarak bizleri davet etmesi üzerine Aksaray’a geldik. Aksaray adı gibi güzel bir şehir. Türkiye’nin şehirlerine her Türkün gelmesi lazım. Bizlere de bugün Aksaray’a gelmek nasip oldu. İnşallah güzel temaslarımız olacak. Aksaray başta olmak üzere bütün Anadolu’ya selamlarımızı iletiyoruz. Kıbrıs gazilerimiz de bizleri karşıladı ve mutlu etti. Allah onlara uzun ömürler versin. Şehitlerimize de bir kez daha rahmet diliyoruz. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na misafirperverliğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ‘Ne mutlu Türküm diyene’ söylemini kullanan herkesin devleti olduğuna vurgu yapan Türe konuşmasının devamında  “Aksaray Şehitlik Müzesini ziyaret ediyoruz. Hem Kıbrıs’ta hem Anadolu’da hem Balkanlarda hem Kafkasya’da birçok gönül coğrafyamızın olduğu yerlerde şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Şehitlerimiz bu topraklara can vermeselerdi gazilerimiz bu topraklara can vermeselerdi bugün bu noktalara gelemezdik. Türkiye Cumhuriyeti istiklalini kazanamazdı. Türkiye Kıbrıs’a geldik ve artık ayrılmıyoruz. Kıbrıs’ta iki ayrı devlet var. Birincisi Rumların işgali altında olan Kıbrıs Cumhuriyeti diğeri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetidir. Kıbrıs’ta egemenlik olmadan eşitlik olma anlayışı yok. Bizler egemen eşitliği savunuyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyen herkesin devletidir. Türk milletine hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ziyaretlerinden dolayı Türe’ye teşekkür ederek “Meclis başkanımızı Aksaray’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu yaşarken meclis başkanımızı Aksaray’da görmek çok daha anlamlı oldu. Gazilerimiz ile bütünleştiğimiz bir program gerçekleştirdik. Güçlü ülke olma yolunda birlikte ilerleyeceğiz.” Diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’a 92 Hekim AtandıÖnceki Haber

Aksaray’a 92 Hekim Atandı

“Belediyecilik Hizmetlerinin Sahadaki Temsilcisi Zabıtalarımızdır”Sonraki Haber

“Belediyecilik Hizmetlerinin Sahadaki Te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar