Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Koçak “Ahırları Boşaltmak İstemiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçak “Ahırları Boşaltmak İstemiyoruz”
Son zamanlarda tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan sıkıntıların üretimi olumsuz etkilediğini aktaran Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, özellikle süt üreticilerinin zor günler geçirdiğini söyledi.

Son zamanlarda tarımsal girdi maliyetlerinde yaşanan sıkıntıların üretimi olumsuz etkilediğini aktaran Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, özellikle süt üreticilerinin zor günler geçirdiğini söyledi.

Hasat sezonundan bekledikleri fiyatları alamadıklarını kaydeden Başkan Koçak, hayvansal üretimde verimin azaldığına dikkat çekerek çiğ süt üretiminin bir an önce desteklenmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrı yaptı. Tarımsal ve hayvansal üretimi girdi maliyetlerinin vurduğuna değinen Koçak, çiğ sür üreticilerinin fiyat artışı talebini dile getirdi. Ziraat Odası Başkanı Koçak, üreticilerin kar elde edemediği için hayvanlarını kesime göndermek zorunda kaldığını ifade ederek 2024 sezonunun üreticilerin yüzünü güldürmediğini söyledi. İklim değişikliğine bağlı olarak beklenen yağışların olmamasının ve hastalıkların çoğalmasının üreticiyi olumsuz etkilediğini aktaran Koçak, “2024 sezonunda buğday ve arpada beklediğimiz zam gelmedi. Fiyatlar güncellensin istedik o da olmadı. Süt üretimi düşük ancak market ve yem fiyatlarında düşme yok. Bunlara rağmen ürettiğimiz sütün fiyatı düşüyor. Sanayicimiz oturup düşünmeli, kazan kazan olmalı. Yaz mevsimi, çiğ süt üretiminin düştüğü, süt ve süt ürünleri tüketiminin ise arttığı aylar olmasına rağmen sütte fiyat düşmesi başta olmak üzere alımında sorunlar var. Devlet büyüklerimizden acil çözüm bekliyoruz. Ahırları boşaltmak istemiyoruz, üretime devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hayvansal girdi maliyetlerinden dolayı üretimde verimi arttıramadıklarını aktaran üreticiler de fiyat güncellemesinin bir an önce yapılması talebinde bulundu. Üretimde verimin düşmesinin süt üretimini düşürdüğünü söyleyen üreticiler çiğ süt fiyatlarının artmaması durumunda üretimden vazgeçeceklerini belirtti. Çiğ süt fiyatları dışında pek çok girdi maliyetinin arttığını vurgulayan üreticiler seslerinin duyulmasını beklediklerini kaydetti. Üreticinin desteklenmesinin üretimde devamlılık sağlanmasında gerekli olduğunu vurgulayan üreticiler çiğ süt fiyatlarının ve desteklerin arttırılmasını istedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6 Ayda Bin 350 Kişi Mutluluğa Evet DediÖnceki Haber

6 Ayda Bin 350 Kişi Mutluluğa Evet Dedi

Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahiplerine Umut OlduSonraki Haber

Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahiplerine Umut O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar