Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Koçak’tan ÇKS Hatırlatması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçak’tan ÇKS Hatırlatması
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 2 Ocakta sona ereceğini hatırlatarak çiftçilere çağrıda bulundu.

Tarımsal desteklerin önemine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Koçak, kayıt süreci ile ilgili başvuru işlemlerini hatırlatarak üreticilere son gün uyarısında yaptı. Koçak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2024 yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinden bu yana devam etmekte. Son tarih olan 2 Ocak 2024 mesai bitimine kadar üreticilerimizin, her platformda üretimlerini beyan ettikleri, desteklerden faydalandıkları ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Üreticilerimizin tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri ve ÇKS kaydının oluşturulması adına E-Devlet kayıtlarının geçerli olabilmesi için Ziraat Odası kayıtlarının oluşturulması ve güncellenmesi gerekiyor. ÇKS kaydı üretim yılının desteklerinden faydalanılması, başta Ziraat Bankası olmak üzere bankacılık işlemleri, tarım sigortaları ilgili kurum kayıtları, kooperatifler, birlikler gibi birçok alanda tarlalarımızın kimlik kaydı konumunda bulunuyor. Üreticilerimizin son günlerin yoğunluğuna kalmadan bir an önce Ziraat Odamıza gelerek kayıtlarını güncellemeleri ve ÇKS kayıtlarını oluşturmalarını hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ankara çıkarması yapan Ziraat Odası heyeti üreticilerin beklediği destek ödemeleri ve emekli ikramiyeleri ile ilgili taleplerini yetkililere iletti. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak beraberinde Ağaçören Ziraat Odası Başkanı Cevdet Salcan, Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Mustafa Küçüker, Eskil Ziraat Odası Başkanı Gazi Mutlu ile birlikte emekli üreticilerimize ödenmeyen 5 bin lira ikramiye ve arpada ton başına 500 lira, buğdayda bin lira fark ödemelerini ve diğer tarımsal sorunlarını görüştü. Ziraat Odası heyeti programları kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Aksaray Milletvekilleri Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Geçmiş Dönem Aksaray Valisi Milletvekili Selami Altınok 'u ziyaret etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baydar “Aksaray’ı İleriye Taşıyacağız”Önceki Haber

Baydar “Aksaray’ı İleriye Taşıyacağız”

Gazze İçin İmza Kampanyası BaşlatıldıSonraki Haber

Gazze İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar