Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ödüllü Anket Oyununa Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ödüllü Anket Oyununa Dikkat!
Son günlerde sosyal medya platformlarında artış gösteren anket içeriklerine karşı kullanıcıların dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıda bulundu.

Son günlerde sosyal medya platformlarında artış gösteren anket içeriklerine karşı kullanıcıların dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıda bulundu.

Dijital dolandırıcılık yöntemlerine karşı sık sık uyarıda bulunan yetkililer son günlerde yaşanan anket içeriklerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Dolandırıcıların özellikle sosyal medya platformlarını kullandığını aktaran yetkililer verilerin güvenliği için her reklama inanılmaması gerektiğini kaydetti. Dijital dolandırıcılık yöntemlerine karşı tedbirli olunması gerektiğini aktaran yetkililer “İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artış gösteren dolandırıcılık olaylarına karşı sık sık uyarıyoruz. Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarının pek çoğu internet üzerinden gerçekleşiyor. Siber anlamda güvenlik önlemleri alınıyor ancak kişilerin internet platformlarında dikkatsiz davranması dolandırıcıların tuzağına düşmelerine neden oluyor. Dijital anlamda güvenliğimizi öncelikte bulundurmamız gerekiyor. Dolandırıcılar özellikle sosyal medya platformlarındaki dolandırıcılık yöntemleri sayesinde kişilerin verilerine ve para aktarım uygulamalarına kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. İnternet ortamındaki güvenliği çoğunlukla kişilerin kendinin sağlaması gerekiyor. Sosyal medya platformlarını kullanırken özellikle son zamanlarda dikkat çeken bir dolandırıcılık yöntemi olan müşteri deneyim anketi, anket ödülleri başlıklı e-postalara dikkat edilmesi gerekiyor. Sık tercih edilen alışveriş firmaları adı kullanılarak gönderilen e-posta eklerine şüpheyle yaklaşarak ödülü alabilmek için ankete katılmanız gerektiğinin öne sürülmesi ve kazanılan ödül için nakliye ücreti talep eden içeriklere itibar edilmemesi gerekiyor. Diğer taraftan bu tür formlarla kişisel ve finansal bilgilerin kesinlikle paylaşılmamasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kültür Evi, Gastronomi Üssü OlacakÖnceki Haber

Kültür Evi, Gastronomi Üssü Olacak

Kursiyer Öğrencilere Başkan Dinçer’den JestSonraki Haber

Kursiyer Öğrencilere Başkan Dinçer’den J...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar