Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Okullardaki Yeni Tehlike: “Kanlı Para Oyunu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullardaki Yeni Tehlike: “Kanlı Para Oyunu”
Son zamanlarda okulların gündeminde olan ve uzmanların sık sık uyarıda bulunduğu kanlı para oyunu Aksaray’daki eğitim alanlarında da görülmeye başladı. Bir tür ceza uygulaması yapılan oyunda çocuklar birbirinin parmaklarına kesilmiş metal para ile vurarak kanatıyor ve ceza vermiş oluyor. Uzmanlar çocuklar arasında yaygınlaşan kanlı para oyununa karşı eğitimcilere ve velilere uyarılarda bulundu.

Kanlı para oyununun büyük tehlikeler barındırdığını ifade eden Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Beyza Cömert, kanlı para oyunu ile ilgili bilinmesi gereken konular hakkında açıklama yaptı. Öncelikle çocukların bu tür oyunlardan haberdar olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini belirten Cömert, “Velilerin ilk olarak çocuklarının böyle bir oyun oynayıp oynamadıklarını tespit etmesi gerekiyor. Bunu yaparken ara sıra fark ettirmeden çocukların ellerini kontrol etmeleri gerekiyor. Okullarda bu oyun yasaklandı. Fakat hala gizli gizli oynandığı hakkında çok fazla geri bildirim alıyorum. Ebeveynlerin çocukları böyle bir oyun oynuyorsa bunun nedenlerini sorgulaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kanlı para oyununun çocukların kendi arasında güç gösterisi yapmasına yol açtığını vurgulayan Cömert, oyun sonrasında yaşanabilecek psikolojik sıkıntılara değindi. Cömert, konu ile ilgili, “Güç gösterisine ihtiyaç duyan çocuklar belki aileyi örnek alıyor olabilir veya istismar edildiği için bile güce ihtiyaç duyuyor olabilirler. Bu oyun çocuklar arasındaki hırs ve rekabeti de tetikliyor. Bu da güçsüz olan çocukların dışlanmasına neden oluyor. Dışlanan güçsüz çocuklar ise okulda ve arkadaş ilişkilerinde pasif kalıyor.” şeklinde konuştu.  

Okul ortamlarında öğretmenlerinde iyi bir gözlem yapması gerektiğini kaydeden Cömert sözlerine “Öğretmenlerin bu noktada iyi gözlem yapması gerekiyor. Çocukların oyun sonucunda meydana gelen yaralar enfeksiyon kaparak kalıcı sorunlara neden olabilir. Fiziksel ve psikolojik anlamda her açıdan çocuklarda kalıcı iz bırakabilir. Okulda çocukların boş kaldıkları zamanlarda, teneffüslerde öğretmenleri tarafından kontrol edip etkinlikler düzenlenebilir. Bu sayede de çocuklar kanlı para oyununu oynamak yerine gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelere yönelebilirler.” diyerek son verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kardeş Kavgası Hastanede Son BulduÖnceki Haber

Kardeş Kavgası Hastanede Son Buldu

Alkollü Sürücü Asayişten KaçamadıSonraki Haber

Alkollü Sürücü Asayişten Kaçamadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar