Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Pazarda Yerli Ürün Bereketi Yaşanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazarda Yerli Ürün Bereketi Yaşanıyor
Aksaray Perşembe Semt pazarında yerli ve organik ürünler yoğun ilgi görüyor. Aksaray’ın köylerinden ve çevre illerden Pazar tezgâhlarına getirilerek satışa sunulan yerli ürünler vatandaşların ilk tercihi oluyor. Vatandaşın talepleri doğrultusunda ürün çeşitliliğine sezona göre yön verdiğini söyleyen pazarcı esnafı, sezon sonu ürün fiyatlarının uygun olduğunu kaydetti.

Aksaraylı vatandaşların pazardaki ürünlerden ve fiyatlardan memnun olduklarını söyleyen Pazarcı Esnafı Durmuş Ali Bey, sonbahar mevsiminin ürünlerini vatandaşlarla buluşturduklarını ifade etti. Esnaf Durmuş Ali Bey yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 20 yıldır pazarcılık yapıyorum. Semt pazarlarında tezgâh açarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ürünler getiriyoruz. Sezon sonu ürünlerini vatandaşımızla buluşturuyoruz. Son ürünler olduğu için fiyatlarda düşüş yaşandı. Vatandaşta bu durumdan oldukça memnun. Kış ürünleri de çıkmaya başladı. Vatandaşımızın alım gücüne katkı sunabilmek için fiyatları makul derecede tutuyoruz” şeklinde konuştu.

Yerli ve organik ürünlere Aksaraylıların rağbet gösterdiğini dile getiren üretici Mustafa Ay ise “30 yıldır bu işin içindeyim. Hünnap, alıç, firuz eriği, Hasandağı armudu ve elma gibi ürünlerin üretimini yapıyorum. Aksaray topraklarında yetiştirdiğim organik ürünler pek çok hastalığa doğal çözüm yolu oluyor. Pazar piyasasına göre vatandaşların tercihi de organik ürünlerden yana oluyor” ifadelerini kullandı.

Pazar tezgahlarında salçalık sezonunun bitmek üzere olduğunu hatırlatan Aksaray Manavlar, Pazarcılar ve Balıkçılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, kışlık turşu hazırlığı için yerli ürünlerin çıktığını söyledi. vatandaşın Pazar fiyatlarından menün olduğunu aktaran Yeşildal, zengin ürün çeşitliliği ile pazarların vatandaşın uğrak noktası olduğunu vurguladı. Yerli üretime katkı sunan çeşitli projelerin hayata geçirildiğine değinen Yeşildal, “KOP desteği ile Aksaray’ın farklı alanlarında ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar başladı. Seralarımızda üretilen kışlık ürün çeşitleri önümüzdeki günlerde Pazar tezgâhlarında yerini alacaktır. Aksaray’da 7 ilçede 105 köyde vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak “Destekler Fayda Sağlamıyor”Önceki Haber

Koçak “Destekler Fayda Sağlamıyor”

Balık Sezonu Denetimle BaşladıSonraki Haber

Balık Sezonu Denetimle Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar